Meniu
Prenumerata

penktadienis, sausio 21 d.

Namie ir svečiuose
Mažo grūdo galia
Avižas ir jų naudą vertina ne tik sveikos gyvensenos puoselėtojai. Rasa Pangonytė dalijasi patarimais, kaip ruošti šias kruopas ir atrasti naujų skonio derinių.
Kultūra
Maištininko gimimas
Naujas Agniaus Jankevičiaus spektaklis „Maištas“ Nacionaliniame Kauno dramos teatre neskirtas žiūrovams, kuriems patinka saugiai įsitaisius tamsoje stebėti veiksmą. Viktorija Vitkauskaitė bando kartu su auditorija ir aktoriais įsitraukti į maištininkų komandą. Štai kaip jai tai nepavyksta.
Kultūra
Silkė pavėsyje
Tiesą sakant, silkė buvo pataluose (2 eurai), o „Pavėsyje“ smaguriavome dviese: aš su savo labai artima drauge, linksmai besikankinančia prasmingo gyvenimo ir kūrybos kryžkelėse.
Kultūra
Dėvėti 
„Nei second hand rūbai, nei turgaus sendaikčiai nėra antrąsyk mikrobangėje pašildyti valgiai“, – pasakė hipsterių kultūros slenksčius minanti keturiasdešimtmetė, su pasimėgavimu nugerdama „Dundulio“ IPA keistu pavadinimu.
Kultūra
Bulvės – nieko naujo. Išties?
Nepripažinta, bijota, valdovų įsakymais ir gudrumu ant paprastų žmonių stalo atsidūrusi bulvė ilgainiui pelnė pripažinimą. Ji gelbėjo badmečiais, maitino kariuomenes ir tapo neatsiejama virtuvės dalimi. Rasa Pangonytė kviečia į kasdienę bulvę pažvelgti naujai.
Kultūra
Tolimas ne visiems svetingas kraštas
Bendraminčiams iš Čilės pasiūlius pasisvečiuoti jų namuose Santjage, Skaistė Garnevičiūtė ilgai nesvarstė ir, nors neplanavo, toliausiai nuo Vilniaus esančią kitos šalies sostinę jau trejus metus vadina savo namais.
Kultūra
Inkų žemėje
Iš vienos turtingiausių valstybių – į nesaugią ir chaotišką trečiojo pasaulio šalį. Emilis Abromavičius atskleidžia, kokios gyvenimo aplinkybės jį nubloškė į tolimąją Peru.
ŽYMA
MAISTAS