Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Namie ir svečiuose
VIRTUVĖ
Šefas O. Norvilas: „Nakvynės namams sukūriau 22 receptus“
Neteisti, nesmerkti, o nuoširdžiai padėti, nes niekada negali žinoti, kaip pasisuks gyvenimas. Tokiais principais vadovaujasi „Maisto banko“ virtuvės šefas Ovidijus Norvilas, apie savo darbą pasakojęs Rasai Pangonytei.
Namie ir svečiuose
Kai miegui nelieka laiko: „Nacionalinės ekspedicijos“ virėjo patirtys
Mantas Mozūra – mobilaus restorano savininkas, puikiai savo darbą įvaldęs virėjas ir šiek tiek romantikas. Su Rasa Pangonyte jis kalbasi apie susikurtą laisvę, džiaugsmą matyti jo maistu patenkintus žmones ir išgyventą mandalų kūrimo lėkštėje etapą.
Atradimai
Kuris ingredientas virtuvėje svarbiausias?
Avokadai, batatai, ispaninis šalavijas, o gal druska, aliejus ir miltai? Laura Čiginskaitė klausia maisto ruošimo praktikų ir teoretikų, kurių produktų jiems gaminant svarbiausia turėti po ranka.
Atradimai
Šventė prie puodų
„Dabar viskas daug asmeniškiau“, – esminį pokytį Vilniaus restoranų ir kulinarinių studijų peizaže nusako aštuonerius metus Lietuvoje gyvenantis italų šefas Gianas Luca Demarco. Ieva Rekštytė-Matuliauskė lankosi mamos virtuvę primenančioje jo studijoje.
ŽYMA
VIRTUVĖ