Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugpjūčio 9 d.
Namie ir svečiuose
Išbandymas kvapu ir skoniu
Česnakas nebūna nuobodus. Vieną dieną jis kerta deginančiu aštrumu, kitą – gundo aliejuje skrundančių gabalėlių aromatu, trečią – stebina švelniu salsvumu. Rasa Pangonytė dalijasi šios daržovės teikiamais atradimais.
Namie ir svečiuose
Nuotykis virtuvėje
Vieniems subproduktai – tik maisto atliekos. Kiti ryžtasi iš jų kurti išskirtinio skonio patiekalus. Būtent prie šių ragina jungtis Rasa Pangonytė.
Kultūra
Miško gražuolė iš šiaurės
Gerina regėjimą, padeda lieknėti ir stabdo senėjimą. Tokias bruknių galias vardija mokslininkai. Svarbiausia, šios uogos – dar ir labai skanios. Ir jų karoliukų pilni mūsų miškai. Rasa Pangonytė kviečia naudotis šia gamtos dovana ir mėgautis bruknių sezonu.
Kultūra
Kosmopolitas iš pieno
Kai norisi ko nors tokio… skanaus, bet neriebaus, gaivaus, vos vos rūgštaus, jogurtas – kaip tik tai, ko reikia. Rasa Pangonytė dalijasi naminio jogurto receptu ir kviečia improvizuoti šio skanėsto tema.
Kultūra
Karališkieji šparagai
Jeigu manote, kad lietuviai pakankamai vertina taip mėgstamas bulves, klystate. Jų garbei mes nerengiame festivalių, neorganizuojame bėgimų ir nekuriame muziejų. O štai šparagai, dar vadinami smidrais, gali tuo pasigirti. JAV, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje vyksta grandiozinės jų garbei skirtos šventės su įvairiausiomis atrakcijomis ir, žinoma, naujojo derliaus skanavimu.
ŽYMA
RECEPTAI