Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


TURIZMO POLITOLOGIJA
Nematoma Maldyvų pusė
Agnė Tarailaitė
Shutterstock, Scanpix
Tirpstantys Maldyvų šiukšlynai.

Antrojo karantino ir žiemos mėnesiais vaizdai iš Maldyvų mirgėjo lietuvių socialinių tinklų paskyrose. Salų valstybė Indijos vandenyne buvo viena iš nedaugelio vietų, per pandemiją atvirų turistams. Agnė Tarailaitė domėjosi, kas slypi už pasakiškų atvirukų su palmėmis, smėliu ir jūra.

1972-aisiais, kai buvo įkurtas pirmasis kurortas Maldyvuose, šalį Indijos vandenyne aplankė 266 turistai. Prieš COVID-19 pandemiją du trečdalius šalies bendrojo vidaus produkto sukūrė turizmo pramonė, kasmet aptarnaujanti apie 1,2 mln. turistų.

Į pietvakarius nuo Indonezijos išsidėsčiusioje 1196 salų, kurių 203 yra gyvenamos, valstybėje svečių laukia atogrąžų klimatas, smėlio paplūdimiai, turkio spalvos įlankos ir virš vandens įrengtos prabangios poilsiavietės. Visa tai žada nepamirštamą poilsį ir naujų patirčių: plaukiojimo su delfinais, nardymo šalia ryklių, adrenalino pliūpsnių skriejant banglentėmis.

Atvirukus primenantys vaizdai gali lengvai apsukti galvą, todėl nenuostabu, kad porai savaičių atvykę turistai iškeliauja Maldyvus minėdami kaip rojų Žemėje. Tačiau ir čia ne visuomet šviečia saulė.

2021 04 17 12:41
Spausdinti