Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


NAMIBIJA
Dykumos spalvos, adrenalino skoniai
Rita Kulešovaitė
Rita Kulešovaitė
Namibija.

70 šalių aplankiusi Rita Kulešovaitė neseniai turėjo progą švęsti antrąjį savo gimtadienį, kai Namibijoje netyčia užmynė ant smėlyje įsitaisiusios nuodingos gyvatės. Nepaisant to, ši Afrikos šalis septynerius metus pasaulį maišančios keliautojos atmintyje užima ypatingą vietą.

„Sprendimas vienai Namibijoje praleisti 22 dienas turbūt nebuvo gerai apgalvotas“, – mąsčiau prieš pat kelionę, sėdėdama Keiptauno (Pietų Afrikos Respublika) centrinėje autobusų stotyje. Visgi nutuokiau, kad bus įdomu. Juk apie šią šalį nežinojau visiškai nieko. Be to, bandydama sutaupyti pinigų, išsinuomojau lengvąjį automobilį, visiškai nepritaikytą tokiai dykumų ekspedicijai, į kurią susiruošiau. Tačiau užbėgdama įvykiams už akių atskleisiu – ši visiškai spontaniška kelionė po pietinėje Afrikos dalyje esančią Namibiją buvo geriausia patirtis mano gyvenime. Tai vieta, kur netikėti susidūrimai su laukiniais gyvūnais tapo rutina, o Marsu praminta žemė tiesiog išstūmė iš ir taip jau plačių mano komforto rėmų ir nenustojo stebinti kiekvieną dieną.

Rita Kulešovaitė
Išsinuomotu automobiliu lietuvė išnaršė kone visą šalį.

2018 m. į Namibiją atvyko 1,6 mln. turistų. Tai beveik du kartus daugiau, nei ši šalis sulaukdavo prieš dešimt metų, tačiau vos 3 proc. daugiau, palyginti su 2017 m. duomenimis. Namibija yra antra mažiausiai apgyventa valstybė pasaulyje, kurios viename kvadratiniame kilometre vidutiniškai gyvena vos keturi žmonės. Nesunku suprasti, kodėl: didžiąją šalies dalį užima dykuma, net per trumpąjį lietaus sezoną išliekanti milžiniška tuščia ir sausa erdve.

2020 01 22 09:50
Spausdinti