Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KRIZĖ
Vilniaus viešbučiai iki metų pabaigos bus atleisti nuo pusės mokesčių
BNS
Fotobankas

Vilniaus viešbučiai iki metų pabaigos bus atleisti nuo pusės nekilnojamojo turto, žemės ir valstybinės žemės nuomos mokesčių. 

Kaip BNS sakė savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkas Kasparas Adomaitis, svarstytos dvi alternatyvos – pratęsti kovą–birželį galiojusį visišką atleidimą nuo mokesčių arba suteikti pusės mokesčio kompensaciją.

„Įvairiuose komitetuose buvo diskusijos iškilusios, pritarta antrajam variantui, kaip kompromisui tarp biudžeto netekimo ir paramos verslui“, – sakė jis.

Savivaldybės tarybos sprendimu, viešbučiams mokestinė lengvata bus suteikta atgaline data – nuo liepos 1-osios iki gruodžio 31-osios. Skaičiuojama, kad tai savivaldybės biudžetui kainuos apie 290 tūkst. eurų.  

Dėl ankstesnės lengvatos, galiojusios karantino metu, nuo kovo 16-osios iki birželio 30 dienos savivaldybė neteko apie 239 tūkst. eurų, didžiąją dalį (222 tūkst.) sudarė nekilnojamojo turto mokesčio praradimai.

K. Adomaitis tvirtina, kad ši parama gali padėti išsaugoti darbo vietas, kadangi viešbučių nuostoliai ne tik karantino, bet ir po karantino vis dar siekia nuo 70 iki 90 procentų.

Savivaldybė jau anksčiau yra atleidusi nuo rinkliavos už leidimus prekiauti ar teikti paslaugas ir maitinimo sektoriaus įmones, taip pat suteikė laisvų plotų lauko kavinėms įsirengti.

Vilniuje nuo trečiadienio paskelbtas vietinis karantinas, įvedama prievolė visose viešose vietose dėvėti kaukes, draudžiami susibūrimai, ribojami viešojo transporto keleivių, pirkėjų ir klientų paslaugų teikimo vietose srautai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 28 15:44
Spausdinti