Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


NEKILNOJAMAS TURTAS
Vienas – sau, du – nuomai: kas penktas būstas pernai įsigytas kaip investicinis
Ramūnas Terleckas
Fotobankas
Kyla ir dar kils.

Kas Lietuvoje dažniausiai investuoja į būstą?

Geriau dar vienas butas, nei tikėti antrosios ar trečiosios pensijų reformos pažadais. Tokia nuostata vis dažniau vadovaujasi Lietuvos gyventojai, kurie papildomų pajamų siekia užsitikrinti investuodami į nekilnojamąjį turtą (NT), kaip rodo Registrų centro atliktos 2019-ųjų NT rinkos analizės.

„Kas penktas pernai įsigytas būstas, mūsų vertinimu, galėtų būti priskirtas investiciniam būstui. Tokiais butais pagal savo nustatytą metodiką laikome tuos NT objektus, kuriuos įsigyja vieną ar kelis didesnės vertės butus jau turintys fiziniai asmenys. Tai reiškia, kad pirkėjas naują butą, tikėtina, pirko ne sau gyventi, o galbūt turėdamas tikslą jį išnuomoti, galbūt butas buvo įsigytas artimiesiems, pavyzdžiui, vaikams ar tėvams“, – sakė Registrų centro Duomenų atvėrimo skyriaus vadovas Paulius Rudzkis.

Patraukliausi butai investicijai yra didmiesčiuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Investicinių butų sandorių, Registrų centro skaičiavimu, pernai sudaryta maždaug 345 mln. eurų vertės – tai trečdaliu daugiau nei 2018 m. Sulig investuojama suma augo ir bendras sandorių skaičius. Vilniuje fiksuotas 16 proc. investicinių butų skaičiaus prieaugis, Kaune ir Klaipėdoje tokių butų pardavimai didėjo dar labiau – po daugiau nei ketvirtadalį.

2020 03 10 05:30
Spausdinti