Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Viena „Fortune 500“ sąrašo lyderių Vilniuje atidaro naują paslaugų centrą
IQ
„McKesson Business Services“ biuro Vilniuje atidarymas. Vilnius, 2019-06-26. (Paulius Peleckis/Fotobankas).

„Tai ne eksperimentas. Atėjome čia, kad pasiliktumėm“, – tokį pažadą išsakė medicinos paslaugomis užsiimančios bendrovės „McKesson Corporation“ atstovai, aprodydami naująjį šiandien atidarytą biurą Vilniuje.

Sostinės Rinktinės gatvėje, verslo centre „Business stadium“, esantis biuras prisidės prie „McKesson Europe“ veiklos. „McKesson Business Services Lithuania“ padės „McKesson Europe“ įgyvendinti strateginio augimo iniciatyvas ir užtikrinti, kad ji ateityje galėtų sėkmingai konkuruoti sveikatos priežiūros rinkoje.

Ši bendrovė pristato prekės ženklus trylikoje Europos šalių, o pagrindinė kompanija „McKesson Corporation“ didžiausių JAV bendrovių sąraše „Fortune 500“ sąraše šiuo metu yra septintoje vietoje.

Bendrovės sprendimas atidaryti naują biurą būtent Lietuvoje buvo priimtas atlikus nuodugnią atranką. Ekspertų komanda įvertino skirtingų miestų patrauklumą, atsižvelgdama į įvairius kriterijus, įskaitant gabių specialistų pasiūlą (įgūdžiai, kalba, išsilavinimas ir patirtis), infrastruktūrą ir pasiekiamumą.

Atidarymo šventėje dalyvavo „McKesson“ vadovų komandos nariai, įskaitant „McKesson Corporation“ vykdomąjį viceprezidentą ir finansų direktorių Brittą Vitalone, „McKesson Europe“ valdybos pirmininką Keviną Kettlerį ir finansų direktorių Alainą Vachoną, taip pat Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

„Lankydamiesi Vilniuje susitikome su vietos valdžios atstovais, darbuotojų paieškos ir darbo rinkos ekspertais, įdomiai ir produktyviai diskutavome. Nekantraujame įsitvirtinti Vilniuje ir esame įsitikinę, kad miestas prisidės prie mūsų bendrovės sėkmės ateityje“, – sakė A. Vachonas.

„McKesson“ planai Lietuvoje vystyti paslaugų centrą yra įkvepianti tendencija, kai didelės tarptautinės organizacijos kuria darbo vietų aukštos kvalifikacijos specialistams. Tai ne tik garantuoja solidų darbo užmokestį profesionalams Vilniuje, bet, kas yra dar svarbiau, jie gali kelti savo kompetencijas kompleksinėse srityse, o tai užtikrina Lietuvos konkurencingumą sparčiai augančioje pasaulio verslo paslaugų industrijoje ateityje“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministras V. Sinkevičius.

(Paulius Peleckis/Fotobankas).

Vieni išeis, kiti ateis

Pastaraisiais metais netilo kalbos apie aukšto lygio specialistų trūkumą sostinėje, o kai vienas stambiausių šalyje tarptautinių verslo centrų „Barclays“ smarkiai sumažino darbuotojų skaičių, tai tik dar pakurstė kalbas, kad didėjant atlyginimams Lietuva praranda savo patrauklumą šiame sektoriuje.

Tačiau „McKesson“ atėjimas gali būti pozityvus pavyzdys, neigiantis tokias kalbas, kurios, agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovo M. Katino nuomone, apskritai tėra stereotipai. „Mane stipriai stebina negebėjimas vadovautis argumentais arba statistika. Nematau jokių faktinių argumentų, kad globalių paslaugų centrų rinka turi kažkokį augimo limitą. Tokie miestai kaip Praha ar Krokuva, kurios šitą industriją vysto dešimt metų ilgiau ir kurios yra 50 proc. brangesnės, vis dar auga panašiu tempu kaip Vilnius“, – sakė jis.

Pasak „Verslios Lietuvos“ vadovo, dalis rinkos dalyvių gali išeiti iš šalies, tačiau tai vyksta organiškai ir juos pakeis kiti. „Kai jų turi labai daug, tai neišvengiamai dalis jų, dažniausiai dėl pačios bendrovės, persvarsto savo sprendimus. Jei patys nieko nesugadinsime, tikrai tolesnis tokių bendrovių atėjimas yra tikėtinas. Į šį sektorių mes vien šiemet gausime daugiau naujų bendrovių, nei ant rankos yra pirštų“, – žadėjo M. Katinas.

Jis taip pat pridūrė besitikintis migracijos pokyčių, kurie galėtų kiek sušvelninti darbuotojų šioje rinkoje trūkumą.

Foto galerija: old_000203316_0

2019 06 26 18:49
Spausdinti