Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


„BREXITO“ PADARINIAI
Verslas iš JK bėga į Nyderlandus
BNS
Pixabay

Besitęsiantis neapibrėžtumas dėl Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) padarinių vis daugiau užsienio bendrovių skatina savo biurus perkelti į Nyderlandus, rašo agentūra „MarketWatch“, remdamasi Nyderlandų vyriausybės pareiškimu.

Nuo 2016 m., kai Didžiojoje Britanijoje įvyko referendumas dėl tolesnės narystės ES, biurus Nyderlanduose atidarė 140 bendrovių, o vien pernai veiklą į šalį perkėlė 78 įmonės, rodo Nyderlandų užsienio investicijų agentūros duomenys.

Pasak agentūros, nors „Brexitas“ įvyko, įmones slegia vis didėjantis neapibrėžtumas dėl neišspręstų klausimų, susijusių su Didžiosios Britanijos ir ES prekybos santykiais.

Susitarimą dėl būsimos prekybos Londonas ir Briuselis turi pasiekti iki metų pabaigos.

Agentūra taip pat pranešė, jog derasi su maždaug 425 bendrovėmis, kurios dėl „Brexito“ svarsto galimybę perkelti į Nyderlandus savo biurus arba išplėsti savo veiklą šioje šalyje.

Tai daugiausia yra britų bendrovės, tačiau agentūra taip pat tariasi su įmonėmis iš Šiaurės ir Lotynų Amerikos bei Azijos, kurios peržiūri savo verslo Europoje struktūrą.

Kol laukiama Didžiosios Britanijos ir ES prekybos susitarimo, „vis daugėja bendrovių, pasirenkančių apibrėžtumą ir stabilumą, kuriuos mūsų šalis siūlo Europos rinkoje“, pareiškė agentūros atstovas Jeroenas Nijlandas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 20 11:13
Spausdinti