Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KLASTERIS
V. A. Bumelio verslus sujungs ženklas „Northway Biotech“
BNS
Fotobankas
Vladas Algirdas Bumelis.

Lietuvos mokslininkas ir verslininkas Vladas Algirdas Bumelis savo verslus apjungs vieningu prekės ženklu „Northway Biotech“.

Jis sako, kad su šiuo ženklu bus vystomi visi jo tiesiogiai ir netiesiogiai kontroliuojami verslai – „Biotechpharma“, „Celltechna“, Kamieninių ląstelių tyrimų centras ir kiti. „Pokyčiai vyksta visame klasteryje, kurį tiesiogiai arba netiesiogiai kontroliuoja Bumelis (...) Siekiama efektyviau vykdyti įvairius projektus biotechnologijų srityje“, – BNS sakė V. A. Bumelis.

„Visa tai jungiama į vieną klasterį ir man atrodo, kad tai yra teisinga, nes visų šitų įmonių veiklos yra susijusios tarpusavyje, papildo viena kitą“, – pridūrė jis.

Anot jo, visos įmonės, kurioms vadovaus jis pats, išlaikys savo pavadinimą. „Prisistatymas savęs vienu prekės ženklu leis mums padidinti žinomumą pagrindinėse rinkose, kuriose veikia šitos grupės įmonės. Tai leis geriau save pozicionuoti, pristatyti ir gauti daugiau užsakymų, investicijų“, – teigė mokslininkas.

Registrų centro duomenimis, V. A. Bumelis grįžo vadovauti gamtos mokslų ir genų inžinerijos mokslinių tyrimų bendrovei „Biotechpharma“, kuriai jis vadovavo 2013-2018 metais. Pastaruosius dvejus metus vadovavusiam Giedriui Žundai pasiūlyta užimti kitas pareigas įmonėje, nurodoma bendrovės valdybos lapkričio 27 dienos posėdžio protokole.

V. A. Bumelis per savo įmonę „Biosantara“ valdo 76 proc. Biotechpharmos“ akcijų, dar 15,7 proc. priklauso jo vadovaujamam „Northway turto valdymui“. Tuo metu „Celltechną“, Kamieninių ląstelių tyrimų centrą ir Molekulinės biotechnologijos centrą mokslininkas valdo tiesiogiai.

V. A. Bumelis yra medicinos centrų „Northway“ įkūrėjas, 1999-2012 metais jis taip pat vadovavo tarptautinės generinių vaistų gamintojos „Teva“ Lietuvos biofarmacijos įmonei „Teva Baltics“, kuri tuo metu buvo žinoma kaip „Sicor Biotech”.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 07 08:39
Spausdinti