Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


GINČAS
Užsienio investuotojas laimėjo ginčą prieš Kauno LEZ valdančią bendrovę
IQ
Kauno LEZ.

Bendrovė „Channel Hotels and Properties Limited“ laimėjo arbitražo ginčą ir turi teisę atgauti milijoninę skolą iš Kauno LEZ valdančios bendrovės ir kitų su ja susijusių bendrovių.

Minėtos bendrovės yra glaudžiai susijusios su šiame ginče aktyviai dalyvavusiu verslininku William G. Sternu, kuris netiesiogiai valdo Kauno LEZ administruojančią bendrovę ir kitas su Kauno LEZ administravimu susijusias įmones.

Vilniaus komercinio arbitražo teismas 2020 m. sausio 3 dieną priėmė galutinį sprendimą ir atmetė kaip nepagrįstus Kauno LEZ valdančios bendrovės Kauno laisvosios ekonominės zonos valdymo UAB, jos akcininkės „Antwerpse Ontwikkelings-en Investeringsmaatschappij“ ir susijusios įmonės „Knightsbridge Property Management Limited“ reikalavimus pripažinti 2018 m. sausio 24 d. su bendrove „Channel Hotels and Properties Limited“ sudarytą skolos grąžinimo sutartį negaliojančia, kartu patenkino bendrovės „Channel Hotels and Properties Limited“ priešieškinį dėl skolos, netesybų ir bylinėjimosi išlaidų priteisimo.

Vadovaujantis šiuo sprendimu, Kauno laisvosios ekonominės zonos valdymo UAB kartu su kitomis dviem susijusiomis įmonėmis solidariai įpareigotos grąžinti daugiau nei 8 mln. eurų skolą bendrovei „Channel Hotels and Properties Limited“, taip pat sumokėti netesybas bei atlyginti bylinėjimosi išlaidas.

2020 01 15 10:18
Spausdinti