Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


UKRAINA
Ukrainos verslas per 3 metus į užsienį išvežė 22 mlrd. JAV dolerių
BNS

Per pastaruosius trejus metus Ukrainos verslas, siekdamas išvengti mokesčių, į užsienį „išpumpavo“ 22,4 mlrd. JAV dolerių prilygstančią kapitalo sumą, tvirtina Ukrainos mokesčių tarnyba.

Jos duomenimis, daugiausiai kapitalo pervestą į Kiprą (5 mlrd. dolerių), Nyderlandus (4 mlrd. dolerių), Jungtinę Karalystę (3 mlrd. dolerių), Vokietiją (2 mlrd. dolerių).

„Neseniai surengėme konferenciją dėl BEPS plano įgyvendinimo (G20 grupės pavedimu EBPO įgyvendinamo tarptautinio plano kovoti su mokesčių bazės mažinimu bei pelno mokesčio vengimo – red.). Pakvietėme kolegų iš Vokietijos, Nyderlandų, JK Kipras, Šveicarija, Austrija, JAV – tai yra iš valstybių, į kurias „pumpuojamas“ privatus kapitalas iš Ukrainos“, – sakė Ukrainos mokesčių tarnybos vadovas Oleksijus Liubčenka.

Tarnybos duomenimis, iš šios 22,4 mlrd. dolerių sumos 10 mlrd. dolerių sudarė dividendai.

„Nuo šios visos sumos sumokėta tik 0,63 mlrd. dolerių mokesčių, tai yra 2,8 procento. Mūsų tikslas – sukurti sąlygas šiam nesąžiningam žaidimui pažaboti“, – pabrėžė O. Liubčenka.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 19 17:30
Spausdinti