Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


VAIZDO ĮRAŠŲ PLATFORMA
„TikTok“ vadovas K. Mayeris palieka pareigas
BNS
Unsplash
Platforma „TikTok“.

„TikTok“ vadovas Kevinas Mayeris trečiadienį pranešė atsistatydinantis iš pareigų, didėjant įtampai tarp Vašingtono ir Pekino dėl Kinijai priklausančios populiarios trumpų vaizdo įrašų platformos.

Vos prieš kelias dienas „TikTok“ pateikė ieškinį, ginčijantį JAV vyriausybės ribojančius veiksmus, kurių pastaroji ėmėsi nerimaudama, jog platforma gali būti naudojama kaip kinų žvalgybos įrankis.

„TikTok“ atsidūrė diplomatinio konflikto JAV ir Kinijos centre, o JAV prezidentas Donaldas Trumpas rugpjūčio 6 dieną pasirašė vykdomąjį įsaką, nurodydamas amerikiečiams per 45 dienas nutraukti verslą su „TikTok“ Kinijos patronuojamąja bendrove „ByteDance“ – faktiškai tai reiškia, kad per šį terminą bendrovės padalinys Jungtinėse Valstijose privalo būti parduotas kuriai nors amerikiečių bendrovei.

„TikTok“, kurios programa Jungtinėse Valstijose buvo parsisiųsta 175 mln. kartų, o visame pasaulyje – daugiau nei milijardą kartų, ieškinyje teigia, kad D. Trumpo įsakymas reiškia piktnaudžiavimą Aktu dėl ekonominių galių tarptautinės nepaprastosios padėties atveju, kadangi platforma, kurioje vartotojai dalijasi trumpais vaizdo įrašais, nekelia „neįprastos ir nepaprastos grėsmės“.

Bendrovė tvirtina, kad ji niekada neteikė Kinijos vyriausybei jokių JAV naudotojų duomenų, tuo tarpu Pekinas D. Trumpo veiksmus pavadino politiniais.

Buvęs „Disney“ vadovas K. Mayeris, pradėjęs eiti pareigas tik nuo gegužės mėnesio, laiške darbuotojams teigė, jog pastarosiomis savaitėmis „smarkiai pasikeitė politinė aplinka“. „Atsižvelgdamas į tai ir, kaip tikimės, netrukus priimtą sprendimą, sunkia širdimi pranešu, kad nusprendžiau palikti įmonę“, – parašė jis.

„Suprantu, kad vaidmuo, kuriam pasiryžau, įskaitant „TikTok“ valdymą visame pasaulyje, bus labai skirtingas dėl JAV administracijos veiksmų, skirtų priversti parduoti bendrovės padalinį Jungtinėse Valstijose“, – kalbėjo K. Mayeris.

„TikTok“ savo pareiškime teigė: „Suprantame, kad pastarųjų kelių mėnesių politinė dinamika labai pakeitė Kevino [K. Mayerio] vaidmens pobūdį ir visiškai gerbiame jo sprendimą. Dėkojame Kevinui už įmonėje praleistą laiką ir linkime jam geriausios kloties.“

„ByteDance“ naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad jį laikinai pakeis anksčiau „YouTube“ dirbusi direktorė Vanessa Pappas. Manoma, kad „TikTok“ padalinį JAV gali perimti programinės įrangos milžinės „Microsoft“ ar „Oracle“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 27 16:09
Spausdinti