Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


„TikTok“ prisijungė prie Kovos su neapykantos kurstymu internete elgesio kodekso
Unsplash
„TikTok“ programėlė.

Paauglių pamėgta vaizdo įrašų dalijimosi platforma „TikTok“ prisijungė prie ES Kovos su neapykantos kurstymu internete elgesio kodekso, pranešė ES.

Kinijos bendrovės „Bytedance“ valdoma „TikTok“ sulaukia daug kritikos, kad nepakankamai stengiasi užkirsti kelią neapykantos kurstymui internete, todėl bendrovė ėmėsi pastangų pademonstruoti siekį geriau kontroliuoti platformos turinį.

Praėjusį mėnesį „TikTok“ pranešė, kad šiais metais Jungtinėse Valstijose pašalino daugiau nei 380 000 vaizdo įrašų, susijusių su neapykantos kurstymu. O Jungtinėse Valstijose „TikTok“ sulaukė kaltinimų ryšiais su Kinijos vyriausybe, prezidentas Donaldas Trumpas yra priėmęs įsaką dėl bendrovės padalinio Jungtinėse Valstijose pardavimo kuriai nors amerikiečių bendrovei.

2016 metais priimtas ES Kovos su neapykantos kurstymu internete elgesio kodeksas yra savanoriškas, o prie jo jau prisijungė „Facebook“, „Twitter“, „YouTube“, „Microsoft“, „Instagram“, „Google+“ ir „Snapchat“. „Džiugu, kad „TikTok“ prisijungė prie kodekso – tai platforma, kurią yra pamėgę jauni vartotojai, kurie yra ypač pažeidžiami piktnaudžiavimui internete ir neteisėtai neapykantą kurstančiai kalbai“, – pažymėjo Europos Komisijos viceprezidentė Vera Jourova.

„Žinoma, tikiuosi, kad „TikTok“ laikysis ne tik kodekso principų, bet ir visapusiškai gerbs Europos įstatymus veikdami Europos teritorijoje“, – pridūrė ji. Naujausi ES duomenys rodo, kad prie kodekso prisijungusios platformos per 24 valandas įvertina 90 proc. pranešto turinio bei pašalina 71 proc. neteisėtu laikomo turinio.

„Mūsų pagrindinis tikslas yra išguiti neapykantą iš „TikTok“ platformos“, – pažymėjo „TikTok“ pasitikėjimo ir saugumo vadovas Europoje Cormacas Keenanas. „Pripažįstame, kad tai gali atrodyti neįveikiamas iššūkis, nes pasaulis tampa vis labiau susiskaidęs, tačiau manome, kad tai neturėtų mums sutrukdyti mėginti“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 09 12:04
Spausdinti