Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


„Tesla“ braunasi į šalį, kur nafta pigesnė už vandenį
BNS
(Tesla nuotr.).

Elektromobilių gamintoja „Tesla“ rengiasi Dubajuje atidaryti naują Persijos įlankos būstinę, siekdama užkariauti šį naftos turtingą regioną, kuriame kur kas labiau paplitę galingi daug degalų vartojantys automobiliai, o ne ekologiškesnės transporto priemonės.

Šia proga į Dubajų atvyko Elonas Muskas, vienas iš JAV įmonės, kuri siekia padaryti perversmą elektromobilių rinkoje, steigėjų ir jos vadovas.

„Atrodo, dabar yra tinkamas laikas iš tiesų debiutuoti šiame regione, pradedant nuo Dubajaus“, – pareiškė jis. Dubajus yra vienas iš septynių emyratų, sudarančių Jungtinius Arabų Emyratus.

Kadaise apsnūdęs žvejų miestas, dėl milžiniškų investicijų į prabangius kurortus ir prekybos centrus jis virto regioniniu verslo centru ir turistų traukos centru.

Emyrate, kurio ekonomika laikoma labiausiai diversifikuota Persijos įlankos regione, gyvena 2,5 mln. žmonių, kurių dauguma yra emigrantai.

Nors Dubajuje veikia modernus metro, daugelis miesto, o taip pat ir viso Persijos įlankos regiono gyventojų teikia pirmenybę visureigiams ir kitiems prabangiems automobiliams, kurie vartoja daug degalų.

2015 m. paskelbti oficialūs duomenys parodė, kad transporto priemonių skaičius Dubajuje per pastaruosius aštuonerius metus padidėjo daugiau kaip du kartus ir dabar šiame emyrate vienam gyventojui tenka daugiau automobilių negu Niujorke ar Londone.

Jeigu ši tendencija tęsis ir toliau, iki 2020 m. užregistruotų transporto priemonių skaičius gali padidėti iki 2,2 milijono.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

2017 02 13 21:47
Spausdinti