Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


„GRIGEO“ SKANDALAS
Susidūrę su tualetinio popieriaus deficitu prekybos tinklai minkština pozicijas dėl „Grigeo“
Margarita Vorobjovaitė
Fotobankas
„Grigeo“ fabrikas Grigiškėse.

Visoje šalyje prasidėjus karantinui, tualetinis popierius tampa vis labiau deficitine preke. Tai verčia kai kuriuos prekybos centrus peržiūrėti savo principines pozicijas neprekiauti „Grigeo“ produkcija.

Pirmoji šalyje boikotą nutraukė „Norfos mažmena“. Pranešime spaudai toks sprendimas motyvuotas ne parduotuvių lentynose atsiradusiu produkcijos trūkumu.

„Niekada neturėjome tikslo sužlugdyti gamintoją, palikti „Grigeo“ darbuotojus be darbo, tačiau nereaguoti į aplinkos taršą negalėjome. Atidžiai stebėjome situaciją ir „Grigeo“ veiksmus po taršos skandalo. Matome, kad įmonė kartu su aplinkosaugininkais pradėjo įgyvendinti pokyčius savo veikloje, nebeteršia aplinkos, yra pasirengusi kompensuoti padarytą žalą, todėl nusprendėme atnaujinti bendradarbiavimą“, – pranešime spaudai cituojamas „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

Prekybos tinklo „Iki“ rinkodaros vadovas Andrejus Pometko išdėstė kiek kitokią poziciją: jo nuomone, visuomenei dar ne iki galo pateikti atsakymai dėl „Grigeo“ skandalo, tad kalbėti apie prekybos atnaujinimą kol kas dar anksti.

„Kol situacija nebus aiški, o mes manome, kad ji dar nėra aiški ir jokie aiškūs sprendimai nebuvo pateikti, kol kas neatnaujinsime“, –  sakė A. Pometko.

Prekybos centro „Rimi“ atstovės viešiesiems ryšiams Renatos Keršienės teigimu, kol kas šio prekybos centro lentynose „Grigeo“ produkcijos nėra, tačiau, senkant atsargoms, įmonė gali peržiūrėti savo pozicijas.

„Artimiausiomis dienomis bus sprendžiama, ką daryti dėl susidariusios situacijos: kiek mes atsargų beturėtume, jos senka. Mums reikia pasirūpinti, kad klientai galėtų įsigyti norimą produkciją“, – teigė R. Keršienė.

Štai „Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė pabrėžė, kad savo ruožtu „Maximos“ tinklas prekybos „Grigeo“ produkcija nutraukęs nebuvo ir nuramino vartotojus, kad tualetinio popieriaus gaminių sandėliuose nepritrūks. 

Prekybos milžinė „Ikea“ dar žada pateikti savo atsakymą. 

2020 03 17 06:54
Spausdinti