Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


PARAMA VERSLUI
Suformuota Valstybės investicijų valdymo agentūros valdyba
BNS
Unsplash

Valstybės kuriamo 1 mlrd. eurų vertės Paramos verslui fondo valdymo bendrovė Valstybės investicijų valdymo agentūra (VIVA) turi suformuotą valdybą, kurios pirmininku tapo Normantas Marius Dvareckas, praneša Lietuvos bankas. 

Paramos verslui fondo valdybą taip pat sudaro Agnė Daukšienė, Andrius Sokolovskis, Aurimas Martišauskas ir Virginijus Doveika.

„Lietuva įveikė pirmąją koronaviruso bangą, tačiau yra nemažai klaustukų dėl ateities, įskaitant galimą antrąją bangą ir ilgalaikes struktūrines pasekmes šalies ūkio raidai. Pagalbos verslui fondas – svarbus žingsnis stiprinant valstybės institucinę sąrangą, siekiant efektyviai teikti valstybės pagalbą šalies ekonomikai svarbioms  įmonėms“, – pranešime sakė Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Į penkis VIVA valdybos narius pretendavo daugiau nei 70 kandidatų. Juos vertino Lietuvos banko sudaryta atrankos komisija, kartu su nepriklausoma personalo atrankos agentūra. Atrinktus kandidatus vertino ir ketverių metų kadencijai paskyrė VIVA Stebėtojų taryba.

Paramos verslui fondo ir valdybos darbą prižiūrės Stebėtojų taryba. Liepos pabaigoje pranešta, kad joje bus trys nepriklausomi nariai – „Saudi Aramco“ Strateginių finansų ir korporatyvinės plėtros departamento projektų vadovas ir patarėjas Darius Daubaras, „Digital Audio“ vadovas, „Klaipėdos naftos“ valdybos pirmininkas Giedrius Dusevičius bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko Finansinių institucijų SEMED asocijuotas direktorius Valdas Vitkauskas.

Taryboje taip pat bus Finansų ministerijos investicijų departamento vyresnioji patarėja Raimonda Eidžiūnė ir Lietuvos banko Rinkos infrastruktūros departamento direktorius Algirdas Neciunskas.

Numatoma, kad fondas veiks kaip komanditinė ūkinė bendrija, kurią įsteigs „Valstybės investicinis kapitalas“ ir VIVA. Pastarosios kapitalui iš valstybės biudžeto ketinama skirti 1 mln. eurų.

EK gegužę pritarė Lietuvos valstybės pagalbos schemai, kuri leis pritraukti iki 1 mlrd. eurų vertės investicijų į vidutines ir dideles įmones, nukentėjusias dėl koronaviruso COVID-19 protrūkio.

Vyriausybė pradžioje investuos 100 mln. eurų ir garantuos iki 400 mln. eurų vertės obligacijų, kurios bus išleistos papildomoms lėšoms į fondą surinkti. Tikimasi, kad dar 500 mln. eurų bus pritraukta į fondą iš privačių investuotojų. 

Paramos verslui fondo tikslas – padėti koronaviruso COVID-19 sukeltos krizės paveiktoms vidutinėms ir didelėms Lietuvoje veikiančioms įmonėms, kurių veiklos nutraukimas gali turėti reikšmingų socialinių ir ekonominių pasekmių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 14 13:03
Spausdinti