Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


STRATEGINĖ PARTNERYSTĖ
Su JAV verslo gigantais susitikęs G. Landsbergis: jie vertina Lietuvos politinę laikyseną
BNS
Fotobankas
G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Jungtinių Valstijų verslas vertina Lietuvos politinę laikyseną.

G. Landsbergis Vašingtone susitiko su JAV verslo gigantų, vykdančių arba planuojančių veiklą Lietuvoje, atstovais.

„JAV verslas labai vertina Lietuvos politinę laikyseną. Vertybėmis grįsta, intensyvi ir artima transatlantinė partnerystė yra geriausias garantas tolimesnei ir mūsų verslo ryšių plėtrai“, – penktadienį paskelbtame Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai cituojamas G. Landsbergis.

Pasak ministro, JAV yra strateginė Lietuvos partnerė daugelyje sričių – užtikrinant saugumą regione, bendradarbiaujant NATO, plėtojant inovacijas ir ekonomines verslo partnerystes.

„Jaučiame nuolatinę politinę ir ekonominę paramą iš JAV partnerių. Susitikime su JAV kompanijomis pabrėžiau, kad Lietuva siekia ir toliau didinti prekybos apimtis su JAV, skatinti abipuses investicijas ir stiprinti verslo bendradarbiavimą ypač inovatyviuose, aukštą pridėtinę vertę kuriančiuose ekonomikos sektoriuose. Jau kitą savaitę Lietuvoje viešės JAV verslo delegacija“, – kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Susitikime su ministru dalyvavo „Thermo Fisher Scientific“, „Lockheed Martin“, „Eli Lilly“, „Bell/Textron“, „Oshkosh Defense“, „Sempra Energy“, „Strategic Staffing Solutions“, „Exxon Mobil“, „Moody’s“, „Motorola Solution“ atstovai.

Šios įmonės veikia gynybos, finansinių paslaugų, kibernetinio saugumo, biotechnologijų ir farmacijos, žmogiškųjų išteklių vadybos sektoriuose.

Rugsėjo 22-23 dienomis Lietuvoje lankysis Lietuvos-Amerikos verslo tarybos įmonių delegacija.

G. Landsbergis vieši Jungtinėse Valstijose, siekdamas užsitikrinti Vašingtono paramą Lietuvos diplomatiniuose ginčuose su Kinija, Baltarusija.

Šią savaitę ministras susitiko su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu.

Penktadienį jis susitiks su JAV Baltųjų rūmų pareigūnais, dalyvaus analitinio centro „The German Marshall Fund“ renginyje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 09 17 10:56
Spausdinti