Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Smuko Lietuvoje veikiančių bankų pelnas
BNS
Dmitrijaus Radlinsko (Alfa.lt) nuotr.

Lietuvoje veikiantys komerciniai bankai praėjusiais metais uždirbo 239,7 mln. eurų grynojo pelno.

Tai – 4,6 proc. mažiau nei 2016 metais, kai pelnas siekė 251,2 mln. eurų. Bankų turtas per metus išaugo 6,1 proc. iki 27,3 mlrd. eurų, grynosios palūkanų pajamos – 10,2 proc. iki 404,6 mln. eurų, o grynosios komisinių pajamos – 17 proc. iki 204,5 mln. eurų.

„Bankų turtas ir toliau augo, nieko stebėtino, nes ekonominis ciklas yra pakilime, todėl turtas auga. Augimas susijęs su aktyviu skolinimo, per metus suteiktų paskolų vertė išaugo 600 mln. eurų, taip pat didėja grynieji pinigai ir lėšos laikomos centriniame banke“, – antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Anot jo, bankų pelno mažėjimas susijęs su DNB ir „Nordea“ banko susijungimu bei IT sistemomis.

„Praėję metai bankams buvo pelningi, tas pelnas galėjo būti didesnis, bet dėl įvykusio susijungimo jis pasikoregavo. Eilinį kartą buvo nurašytos informacinės sistemos kai kurių bankų, nepavyko susitvarkyti su IT sistemomis, jos sumažino rezultatus. Prie pelno mažėjimo taip pat prisidėjo tam tikri apskaitiniai dalykai, susiję su DNB ir „Nordea“ susijungimu, kurie lėmė, kad pelnas buvo mažesnis“, – sakė V. Vasiliauskas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2018 03 27 14:52
Spausdinti