Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


KARJERA
SEB vadovas R. Kvedaras traukiasi, bankui vadovaus S. Gutauskaitė-Bubnelienė
BNS
SEB
S. Gutauskaitė-Bubnelienė.

 Ilgametis SEB banko Lietuvoje prezidentas ir valdybos pirmininkas Raimondas Kvedaras birželio pabaigoje palieka pareigas ir toliau dirbs SEB Baltijos šalių tarnyboje vyriausiuoju patarėju, praneša bankas. 

Nuo liepos 1 dienos naująja banko vadove skiriama SEB valdybos narė ir Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė. 

R. Kvedaras Lietuvos SEB dirba nuo 1992 metų, o jam vadovauja nuo 2009 metų spalio. 

„Esu dėkingas ir laimingas, kad su profesionalia komanda galėjau kurti banko ateitį ir stiprinti jo vaidmenį šalies ekonomikoje. Dabar yra tinkamas metas pasitraukti iš valdybos prieš kitą banko transformacijos etapą, kuriame laukia tolesni žingsniai žengiant skaitmenizacijos ir tvarios veiklos“, – pranešime sakė R. Kvedaras. 

SEB Baltijos šalių tarnybos vadovas ir Lietuvos SEB stebėtojų tarybos narys Jonas Ahlstromas pabrėžė, kad R. Kvedaro lyderystė sėkmingai vedė SEB banką per dešimtmečio iššūkius.

„Kartu su Raimondu nusprendėme, kad dabar, po ilgo ir sėkmingo vadovavimo laikotarpio, yra tinkamas metas perduoti banko vadovo poziciją naujai kartai“, – sakė J. Ahlstromas. 

Jo teigimu, S. Gutauskaitė-Bubnelienė turi stiprių lyderės savybių, yra aplinkinius įkvepianti vadovė, siekianti inovatyvių sprendimų ir dėmesį skirianti klientams. 

„Su didele atsakomybe imsiuosi toliau vystyti bankininkystės verslą sparčios skaitmenizacijos ir kintančio reguliavimo aplinkoje, neprarandant svarbiausio – dėmesio mūsų klientams“, – sako S. Gutauskaitė-Bubnelienė.  

Ji karjerą SEB pradėjo daugiau kaip prieš 20 metų konsultuodama klientus Klaipėdoje, vėliau vadovavo filialui Mažeikiuose. Vilniuje dirbo Verslo plėtros departamente, vėliau vadovavo Vilniaus finansinių paslaugų centrui ir Rytų regionui.

SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės padaliniui ji vadovauja nuo 2019 metų birželio, tų pačių metų spalį pradėjo vadovauti Lietuvos SEB Mažmeninės bankininkystės tarnybai, o 2020 metų liepą tapo SEB valdybos nare.

Prieš prisijungdama prie SEB Baltijos šalių tarnybos ji buvo grupės įmonės „SEB gyvybės draudimas“ generaline direktore ir valdybos pirmininke.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 04 26 12:27
Spausdinti