Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


STATYBOS
Savivaldybei Lazdynų baseinas yra per gilus
BNS
Fotobankas

Vilniaus savivaldybė nutraukia baseino statybų Lazdynuose sutartį su bankrutuojančia „Active Construction Management“ (buvusia „Irdaiva“) ir jos partneriais bei žada skelbti naują rangos konkursą.

Savivaldybė pranešė, kad tai daryti nuspręsta, nes darbų rangovai atsisako tęsti darbus „sutartyje nustatytomis sąlygomis“.

„Tokiu būdu savivaldybė nusprendė išeiti iš stagnuojančios situacijos, kuri susidarė dėl statybos bendrovės „Irdaiva“ bankroto ir jos partnerių nenoro laikytis bendrai su „Irdaiva“ prisiimtų įsipareigojimų. Planuojama, kad naujai atrinktas rangovas baseino statybos darbus turėtų užbaigti iki kitų metų pabaigos“, – skelbia savivaldybė.

Patikinama, kad šie veiksmai „vilniečiams nekainuos nei suplanuota“, kadangi galimą baseino statybų kainos augimą turės kompensuoti buvę rangovai.

Kartu su bankrutavusia „Irdaiva“ Lazdynų baseiną už 21,8 mln.daugiau  eurų statė keturi jungtinės veiklos partneriai – „Axis Power“, „Mitnija“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojas“. Savivaldybės teigimu, šios bendrovės „neparodė ryžto vykdyti jiems priklausančių įsipareigojimų ir užbaigti projektą“.

„Todėl šios įmonės privalės atlyginti nuostolius, susidariusius dėl kainų skirtumo, jeigu naujame konkurse bus pasiūlytos didesnės statybos darbų kainos“, – sakoma pranešime.

Bendra Lazdynų baseino projekto vertė – 21,8 mln. eurų. Iš jų 11,6 mln. eurų – Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto, 1,2 mln. eurų – savivaldybės lėšos, o likusi suma – 9 mln. eurų – Valstybės investicijų programos lėšos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 30 15:14
Spausdinti