Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


PREKYBOS MISIJOS
Rusija uždaro prekybos atstovybę Lietuvoje
BNS
Fotobankas
Geležinkeliai.

Rusijos vyriausybės sprendimu šios šalies prekybos atstovybės Lietuvoje ir Ukrainos uždaromos.

Atitinkamą vyriausybės nutarimą premjeras Michailas Mišustinas pasirašė lapkričio 7-ąją. Tokį sprendimą inicijavo Pramonės ir prekybos ministerija, jį paaiškindama šalies prekybos misijų užsienyje veiklos optimizavimu.

Rusijos vyriausybės nutarimo aiškinamajame rašte dėl prekybos atstovybės Lietuvoje teigiama, jog ji buvo vienintelė Baltijos valstybėse, o prekybos su Lietuva apimtys drastiškai mažėja – pirmąjį pusmetį jos buvo beveik trečdaliu kuklesnės nei prieš metus.

„Jokių reikšmingų Rusijos ir Lietuvos dvišalių ekonominių operacijų vykdytojų iniciatyvų nestebima, šiuo metu neįžvelgiama perspektyvų plėsti ir įvairinti tarpusavio prekybą“, – teigiama rašte.

Jame taip pat pažymima, jog „Lietuvos vadovybės vykdoma užsienio ekonominė politika neskatina prekybinių ryšių su Rusija plėtros“.

Be to, anot Rusijos vyriausybės, Lietuva nuo 2014 metų sustabdė dvišalių tarpvyriausybių prekybos ir ekonominio, mokslo ir techninio, humanitarinio ir kultūrinio bendradarbiavimo komisijų veiklą.

Sprendimas uždaryti Rusijos prekybos atstovybę Ukrainoje motyvuotas tuo, kad Ukrainos vyriausybė šių metų rugpjūtį nusprendė atšaukti dvišalį susitarimą su Rusija dėl prekybos atstovybių.

Tuo pačiu nutarimu Rusijos vyriausybė įpareigojo iki šių metų pabaigos atidaryti šalies prekybos atstovybę Sirijoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 11 15:27
Spausdinti