Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


UŽSIENIO PREKYBA
Rekordinis kritimas: šveicariškų laikrodžių eksportas šiemet sumažėjo ketvirtadaliu
BNS
Unsplash

Šveicariškų laikrodžių eksportas per dešimt šių metų mėnesių, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, krito 25,8 proc. ir nuosmukis buvo didžiausias per pastaruosius 80 metų, parodė Šveicarijos laikrodžių pramonės federacijos paskelbti duomenys.

Spalį eksportas mažėjo devintą mėnesį iš eilės, tačiau smukimo tempas sulėtėjo.

Laikrodžių eksportas sumažėjo 7,1 proc. iki 1,88 mlrd. frankų (2 mlrd. JAV dolerių). Tuo tarpu rugsėjį eksporto metinis nuosmukis sudarė 12 proc., o rugpjūtį – 11,9 procento.

Bendras Šveicarijos eksportas spalį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, smuko 0,4 proc. iki 17,8 mlrd. frankų. Šalis eksportavo mažiau chemijos produktų ir farmacijos preparatų, taip pat maisto prekių ir gėrimų.

O Šveicarijos importas spalį, palyginti su rugsėju, sumažėjo 3,3 proc. iki 14,9 mlrd. frankų. Šalis mažiau importavo iš euro zonos, Japonijos ir JAV, bet daugiau – iš Kinijos, Honkongo ir Didžiosios Britanijos.

Užsienio prekybos perteklius praėjusį mėnesį išaugo nuo 2,4 mlrd. frankų rugsėjį iki 2,9 mlrd. frankų. Sausio–spalio mėnesiais perteklius padidėjo nuo 21,1 mlrd. frankų metais anksčiau iki  28,5 mlrd. frankų.

2020 11 19 13:34
Spausdinti