Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


MAKROEKONOMIKA
Prezidentas ragina svarstyti priemones, kaip suvaldyti koronaviruso poveikį ekonomikai
BNS
Fotobankas

Su premjeru Sauliumi Skverneliu pirmadienį susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda paragino pradėti svarstyti apie priemones, kaip suvaldyti galimą koronaviruso poveikį šalies ekonomikai.

„Prezidento nuomone, verta pradėti galvoti apie scenarijus, kaip galėtų būti paveikta Lietuvos ekonomika. Matome akivaizdžiai, kad pasaulio ekonomikai tai jau daro poveikį“, – po susitikimo sakė prezidento atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis. 

Pasak jo, koronaviruso poveikis Lietuvos ekonomikai neišvengiamas, todėl svarbu tam ruoštis.

„Esame nedidelė valstybė, esame didesnių valstybių apsuptyje. Akivaizdu, kad tam tikrą poveikį tai turės, todėl verta įsivertinti tuos scenarijus ir pagalvoti, kokios pagalbos gali reikėti verslo organizacijoms“, – sakė A. Bubnelis.

Pasak jo, konkrečios priemonės pirmadienį nebuvo aptartos.

G. Nausėda išklausė Vyriausybės vadovo informaciją apie šalies ligoninių, visos sveikatos sistemos pasirengimą valdyti koronaviruso galimą plitimą.

„Buvo aptartas trumpai Ekstremalių situacijų valdymo centro darbas, prezidentas pakartojo savo pasitikėjimą centru, taip pat pasiūlė prezidentūros specialistų pagalbą, jei tokios reikėtų“, – teigė A. Bubnelis.

Premjeras S. Skvernelis žurnalistams susitikimo nekomentavo. 

Šiuo metu Lietuvoje nustatytas vienas koronaviruso atvejis – jis praėjusį penktadienį diagnozuotas iš Italijos grįžusiai šiaulietei.

Visame pasaulyje koronavirusas nustatytas daugiau kaip 89 tūkst. žmonių, per 3 tūkst. mirė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 02 13:41
Spausdinti