Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


„LINKEDIN“
Po vienuolikos metų poste traukiasi platformos „LinkedIn“ vadovas
IQ
Scanpix
Jeffas Weineris.

Bendrovei „Microsoft“ priklausančio socialinio tinklo „LinkedIn“ vadovas Jeffas Weineris traukiasi iš pareigų. Jo postą turėtų užimti Ryanas Roslanskis, vienas iš sprendimo riboti politinę reklamą platformoje iniciatorių. 

2009-ųjų viduryje platformos „LinkedIn“ vadovu tapęs J. Weineri, galutinai postą apleis iki šių metų birželio 1 d. ir taps socialinio tinklo valdybos vykdomuoju pirmininku. 

Tai didžiausi pasikeitimai socialinio tinklo valdymo struktūroje nuo 2016 m., kai „LinkedIn“ už 26,2 mlrd. JAV dolerių įsigijo bendrovė „Microsoft“. 

R. Roslanskis buvo pirmas J. Weinerio pasamdytas darbuotojas, šiuo metu buvo vienas bendrovės viceprezidentų, atsakingas už produkto vystymą. J. Weinerio teigimu, R. Roslanskis buvo itin sudėtingos sistemos virsmo į vientisą, holistinę ir globalią ekosistemą architektų.

Pasak portalo WIRED, būtent jis buvo vienas sprendimo socialiniame tinkle panaikinti politinę reklamą ir įpareigoti platformos inžinierius tikrinti, kokį poveikį algoritmo pokyčiai gali daryti vartotojams. 

Šiuo metu „LinkedIn“ turi daugiau kaip 675 mln. vartotojų, bendrovėje dirba per 16 tūkst. žmonių, jos pelnas siekia apie 7,5 mlrd. JAV dolerių. 

2020 02 06 11:19
Spausdinti