Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Pasikankink dėl medalio
IQ
Getty Images nuotr.

Iš Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpinių žaidynių Lietuvos sportininkai planuoja parvežti net 14 apdovanojimų. Iki šiol geriausios šaliai buvo Sidnėjaus ir Pekino olimpinės žaidynės, kai iškovota po penkis medalius.

Tai – optimistinis planas, kurį parengė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomasis komitetas. Kaip ir visada, LTOK sportininkams numato tam tikras „žirkles“, kurios nurodo pozicijų amplitudę olimpinėse žaidynėse. Pavyzdžiui, plaukikei, Londono olimpinei čempionei Rūtai Meilutytei Rio de Žaneire numatytos 1–3 vietos.

Kiti pretendentai į medalius yra kanojininkas Henrikas Žustautas (planuojamos 1–6 vietos), baidarininkas Ignas Navakauskas (3–8), boksininkai Evaldas Petrauskas ir Eimantas Stanionis (3–9), buriuotoja Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt (1–8), treko dviratininkė Simona Krupeckaitė (3–6), irkluotojų dvivietės Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis (1–7), Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė (1–7), irkluotojas M. Griškonis (3–7), vyrų krepšinio rinktinė (1–8), plaukikas Giedrius Titenis (3–8), sunkiaatletis Aurimas Didžbalis (1–6), penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė (1–6).

LTOK nėra vienintelis medalių Lietuvai prognozuotojas. Nyderlandų sporto statistikos ir informacijos bendrovė „Infostrada“ Lietuvos olimpinei rinktinei žada penkis apdovanojimus, o rimtas garantijas – tik Londono čempionėms R. Meilutytei bei L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei.

Tiesa, per daugelį olimpiadų jau susiklostė tam tikra tradicija, kad, be planuotų medalių, atsiranda ir netyčiukų. Šiais metais Rio de Žaneire puikius šansus iššauti turi lengvaatletės Brigita Virbalytė (sportinis ėjimas) ir šviežiai iškepta Europos vicečempionė Airinė Palšytė (šuolininkė).

Lietuvoje, be abejo, didžiausio susidomėjimo sulauks krepšinio rinktinės pasirodymai. Lietuviai pateko į sudėtingą grupę ir žaidynėse dalyvaus be vieno talentingiausių šalies krepšininkų Donato Motiejūno, tačiau treneris Jonas Kazlauskas, rinktinei vadovaujantis jau antrą kadenciją, įpratino sirgalius prie didžiojo ketvertuko. Šalies komanda dukart iš eilės tapo Europos vicečempione, buvo ketvirta pasaulio pirmenybėse, tad vėl sieks kautis dėl olimpinių medalių, kaip tai pastarąjį kartą darė 2008 m. Pekine.

Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 5–21 d.

2016 08 07 13:14
Spausdinti