Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


JUODASIS AUKSAS
Optimizmas dėl vakcinų kelia naftos kainas
BNS
Pixabay
Degalai.

JAV reguliuotojui suteikus leidimą naudoti bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 ir kartu sustiprinus investuotojų optimizmą dėl pasaulio ekonomikos ir „juodojo aukso“ paklausos atsigavimo perspektyvų, naftos kainos pirmadienį kopia aukštyn.

Vasario mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios paaugo 0,41 JAV dolerio, arba 0,82 proc., iki 50,38 JAV dolerio už barelį.

O sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,33 JAV dolerio, arba 0,71 proc., iki 46,9 JAV dolerio už barelį.

Penktadienį „Brent“ atpigo 0,28 JAV dolerio, arba 0,6 proc., o WTI – 0,21 JAV dolerio, arba 0,5 procento.

Tačiau per visą praėjusią savaitę „Brent“ kaina pakilo 1,5 proc., o WTI kaina – 0,7 procento.

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) savaitgalį suteikė leidimą ekstremalios padėties sąlygomis vartoti „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną nuo koronaviruso.

Šis sprendimas leis jau artimiausiu metu pradėti masinio vakcinavimo kampaniją. Pirmosios vakcinos siuntos turėtų būti pristatytos jau pirmadienį. 

„Vakcinų naudojimo pradžia padarys teigiamą poveikį automobilių degalų, o galiausiai ir orlaivių kuro paklausai, – pažymėjo finansinių paslaugų bendrovės „AxiCorp“ strategas Stephenas Innesas. – Toks didelis optimizmas, kuris dabar yra įtrauktas į naftos kainas, mano nuomone, yra visai pagrįstas.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 14 07:57
Spausdinti