Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


„BOEING 737 MAX“
Niekaip nesibaigianti istorija: „Boeing“ orlaivių „737 MAX“ degalų bakuose rado pašalinių objektų
BNS
Scanpix
Nutupdyti „Boeing 737 MAX“ lėktuvai.

JAV orlaivių gamintoja „Boeing“ antradienį pranešė, kad klientams nepristatytų orlaivių „737 MAX“ – šio modelio orlaiviai šiuo metu uždrausti naudoti visame pasaulyje – degalų bakuose buvo rasta potencialiai pavojingų pašalinių objektų, todėl bendrovė ketina sugriežtinti kontrolės priemones.

Dėl minėto draudimo eksploatuoti orlaivius „Boeing“ yra sustabdžiusi naujų šio modelio lėktuvų gamybą ir pristatymą klientams.

Praėjusiais metais ne kartą nukėlusi datas, kada „737 MAX“ bus grąžinti eksploatuoti, dabar „Boeing“ kalba apie 2020-ųjų vidurį.

„Atliekant techninę priežiūrą, klientams nepristatytų lėktuvų „737 MAX“, kurie šiuo metu yra bendrovės žinioje, [degalų bakuose] buvo rasta pašalinių objektų“, – naujienų agentūrai AFP pranešė bendrovės atstovas.

„Dėl šios išvados buvo atliktas išsamus vidaus tyrimas ir nedelsiant ištaisyti atitinkami gamybos sistemos veiksmai“, – pridūrė bendrovės atstovas.

Darbuotojams skirtame viceprezidento Marko Jenkso pranešime teigiama, kad pašalinių objektų buvo rasta kelių bendrovės sandėliuose esančių orlaivių degalų bakuose.

Bendrovė nepateikė išsamesnės informacijos, iš ko pagaminti minėti pašaliniai objektai.

Naujienų agentūros „Bloomberg News“ teigimu, tai galėjo būti darbuotojų palikti įrankiai ar šluostės.

Dabar turi būti patikrinta apie 400 orlaivių.

Orlaivius „737 MAX“ uždrausta eksploatuoti nuo 2019 metų kovo mėnesio – po dviejų avarijų, per kurias žuvo iš viso 346 žmonės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 19 10:56
Spausdinti