Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


SILICIO SLĖNIS
Ne tik E. Muskas: į Teksasą iš Kalifornijos keliasi ir „Oracle“
BNS
Scanpix
„Oracle“ biuras Kalifornijoje.

Dėl koronaviruso pandemijos vis labiau įsitvirtinant nuotolinio darbo modeliui, informacinių technologijų milžinė „Oracle“ nusprendė savo būstinę iš Silicio slėnio perkelti į Teksasą.

„Manome, jog tai „Oracle“ užtikrins geriausias galimybes augti ir suteikti mūsų darbuotojams daugiau lankstumo dėl to, kur jie dirba ir kaip“, – savaitgalį nurodė bendrovė atsakyme į naujienų agentūros AFP pateiktą užklausą.

„Tai reiškia, jog daugelis mūsų darbuotojų, atsižvelgiant į jų vaidmenį, galės pasirinkti biurą, kuriame dirbs, ir taip pat toliau dirbti iš namų – dalį darbo laiko ar visą darbo dieną.“

„Oracle“ savo būstinę iš Redvud Šorso Šiaurės Kalifornijoje perkels į Ostiną, ilgametį technologijų bendrovių traukos centrą.

„Dar viena diena, dar vienas pasaulinis milžinas keliasi į Teksasą“, – tviteryje parašė Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas.

„Sveikiname „Oracle“ būstinę Vienišos Žvaigždės Valstijoje!“

Žinia apie „Oracle“ būstinės perkėlimą pasirodė tuo metu, kai interneto ir technologijų bendrovės pandemijos sąlygomis vis labiau įsisavina nuotolinio darbo praktiką, kuri joms leidžia samdyti toli nuo biurų gyvenančius žmones.

Praėjusią savaitę žinią apie persikėlimą į Teksasą patvirtino garsus verslininkas Elonas Muskas.

Elektromobilių gamintojos „Tesla“ įkūrėjas ir vadovas pasakė, jog iš Kalifornijos keliasi po anksčiau šiais metais įvykusių ginčų su vietos valdžios institucijomis, kurios liepė uždaryti vieną iš jo automobilių gamyklų, kad būtų galima sustabdyti COVID-19 plitimą.

Pragyvenimo išlaidos Teksase yra mažesnės negu Kalifornijoje, be to, Teksasas netaiko valstijos pajamų mokesčio ir tai gali tapti papildoma paskata ir „Oracle“, ir E. Muskui, kuris, smarkiai pašokus „Tesla“ akcijų kursui, praėjusį mėnesį atėmė iš Billo Gateso antro turtingiausio planetos gyventojo titulą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 14 11:58
Spausdinti