Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Meno kūriniams prilygstantys haute couture kilimai eksponuojami Vilniuje

Thibault Van Renne – vienetinių rankų darbo haute couture kilimų prekės ženklas iš Belgijos – gegužės pradžioje Vilniuje, Gedimino pr. 47, atidarė vardinę kilimų dizaino studiją.

Pasaulyje šis vardas garsėja savo vintage stilistikos dizainu, kuriame klasikiniai raštai atgimsta moderniomis formomis bei neregėtais spalvų deriniais, taip pat išskirtinai rankų darbo garantuojama aukščiausia kokybe. Dėl meno kūriniui prilygstančios gaminių vertės ir patrauklaus, į erdvę harmoningai įsiliejančio dizaino, Thibault Van Renne kilimai puošia  rafinuotus interjerus visame pasaulyje: pradedant Europos karalių rūmais ir baigiant ištaigingais apartamentais Tolimuosiuose Rytuose.

„Asmeninė pažintis su šia kompanija užsimezgė prieš keletą metų, pradėjus ieškoti kilimo savo namams. Aplankius tarptautines dizaino parodas Milane, Paryžiuje, Vokietijoje, susipažinus su įvairių prekės ženklų produkcija, galiausiai grįžau prie Thibault Van Renne, siūlančio patraukliausią kokybės, estetikos ir išliekamosios vertės santykį, – pasakoja tarptautinės plėtros vadovas Tomas Tekorius. – Pažintis su prekės ženklo įkūrėju bei kūrybos direktoriumi Thibaultu Van Renne per kelerius metus peraugo į partnerystę plečiant verslą tarptautiniu mastu.“

Tomas Tekorius

Investuotojas pasakoja, jog šalia dvyliką metų gyvuojančio pagrindinio pavyzdinio kompanijos salono Gente, 2017-2019 m. vystant Thibault Van Renne kilimų dizaino studijų plėtrą Maskvoje, Šanchajuje, Londone, Diuseldorfe, Vilnius pasirinktas kaip strategiškai patogi vieta Pabaltijo regione.

„Šios kompanijos vardinių salonų ir partnerių pardavimo vietų žemėlapis tankėja pirmiausia dėl klientų patogumo užtikrinimo. Kilimą, prilygstantį meno kūriniui, ilgalaikei investicijai, pirkti renkantis iš katalogo ar internetinio puslapio, nėra patrauklu: tokį gaminį norisi pamatyti realybėje, paliesti, įvertinti, kaip atrodo konkrečiame interjere, galų gale, išsirinkti idealiai tinkančius atspalvius, dydį. Turėdami aukščiausio dizaino ir kokybės lygio produktą, norime, kad jis būtų prieinamas įvertinti realybėje, o ne tik virtualiai. Thibault Van Renne siekia, kad kiekvienas klientas galėtų išsirinkti jam idealiausiai tinkantį gaminį arba susikurti unikalų, vienetinį,“ – sako Vilniaus kilimų dizaino studijos direktorė Emilė Tekorė. 

Emilė Tekorė

Thibault Van Renne atstovai Lietuvoje džiaugiasi mūsų šalies klientams, interjero dizaineriams, dekoratoriams, architektams galėdami pasiūlyti išskirtinį gaminį, kurio analogų vietinėje rinkoje nėra. „Norėjosi atvežti naujas galimybes, naują kokybę ir naują požiūrį į interjero kūrimo estetiką, – priduria E. Tekorė. –  Šiandien mūsų kilimų dizaino studijoje yra absoliučiai viskas ir dar daugiau, ką vos prieš mėnesį Thibault Van Renne pristatė svarbiausioje tarptautinėje interjero dizaino parodoje Milane Salone del Mobile.“ 

Vilniaus kilimų dizaino studijoje Gedimino prospekte eksponuojami Milane pristatyti Ancient, Abstracts, Artline, Golden Legends kolekcijų gaminiai, tarp jų ir keletas vienetinių haute couture kūrinių: įspūdingų raštų ir spalvų, specialiai Maskvos rinkai vietinių dizainerių užsakytas šimtaprocentinio šilko kilimas Piony bei pasaulinė inovacija – Golden Legends linijos kilimas su įaustais aukso siūlais. 

Plačiau apie Thibault Van Renne Milane pristatytas naujienas, inovacijas pasaulinėje kilimų industrijoje bei prekės ženklo istoriją ir vertybes – interviu su kompanijos įkūrėju ir kūrybos vadovu Thibaultu Van Renne.

Elements Savonnerie kilimas

2018 05 21 12:59
Spausdinti