Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


ŽINIASKLAIDA IR KRIZĖ
Latvijos žiniasklaidos sektorius ant bankroto slenksčio
BNS
Pixabay

Latvijos žiniasklaidos sektorius yra atsidūręs ties bankroto riba, skelbia Nacionalinė elektroninės žiniasklaidos taryba (NEŽT).

NEŽT pirmininkas Ivaras Abolinis teigė, kad tokia padėtis susiklostė reklamos užsakovams masiškai nutraukinėjant sutartis pagal nenugalimos jėgos sąlygą, dėl to drastiškai sumažėjo tiek visuomeninės, tiek ir komercinės žiniasklaidos įmonių pajamos. Daugelio jų pajamos sunyko vidutiniškai 50 proc., o kai kurių – 70–80 proc.

„Jei tokia situacija užsitęs, artimiausiais mėnesiais stebėsime žiniasklaidos priemonių užsidarinėjimą. Drįstu prognozuoti, kad jo mastai gali būti dideli. Situacija yra labai rimta. Žiniasklaidos sektorius turi būti vienas iš tų, kurie skiriama tiesioginė paramą, taip pat būti vienas iš tų, kurie gauna specialią paramą iš valstybės“, – pabrėžė I. Abolinis.

Jis taip pat pranešė, kad NEŽT nusprendė kreiptis dėl 1 mln. eurų paramos komercinei elektroninei žiniasklaidai iš specialiai šios krizės padarinių švelninimui suformuotų fondų. Jo teigimu, Kultūros ministerija kitą savaitę taip pat teiks pasiūlymus dėl paramos žiniasklaidos sektoriui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 27 12:14
Spausdinti