Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KORONAVIRUSAS
Laikini atleidimai: Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS atsisako 90 proc. darbuotojų
BNS

Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS („Scandinavian Airlines“) nusprendė išleisti neapmokamų atostogų 10 tūkst. žmonių, arba 90 proc. darbuotojų, dėl mažėjančio oro kelionių poreikio koronaviruso plitimo sąlygomis.

Apie tai sekmadienį spaudos konferencijoje pranešė bendrovės vadovas Rickardas Gustafsonas. „Lėktuvų bilietų poreikis praktiškai išnyko. Nuo rytojaus mes padarysime laikiną pertrauką pagrindinėje savo veikloje“, – pažymėjo bendrovės vadovas.

„Bendrovei reikia sumažinti savo darbuotojų skaičių maždaug 90 proc., tai yra, apie 10 tūkst. žmonių“, – pridūrė R. Gustafsonas. Anot jo, ir toliau bus vykdomi skrydžiai į kelis Švedijos, Norvegijos miestus, taip pat į Londoną ir Frankfurtą.

Norvegijoje ir Danijoje galioja taisyklės, leidžiančios laikinai atleisti darbuotojus, tačiau Švedijoje tokių taisyklių nėra.  „Todėl svarstome galimybę atleisti daugiau darbuotojų Švedijoje. Turime prisitaikyti prie situacijos“, – teigė R. Gustafsonas ir pridūrė, kad visgi tikisi išvengti atleidimų visam laikui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 16 09:27
Spausdinti