Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


DERYBOS
K. Jensenas: „Pasitikėjimas kyla iš veiksmų, ne žodžių“
Kotryna Tamkutė
Asmeninio archyvo nuotr.
K. Jensenas.

Geresnių rezultatų derybose galima pasiekti užtikrinus jų skaidrumą, atvirumą ir pasitikėjimą tarp partnerių, įsitikinęs derybų specialistas Keldas Jensenas. IQ apžvalgininkę Kotryną Tamkutę jis bandė įtikinti, kad per metus kiekvienas žmogus dalyvauja daugiau kaip aštuoniuose tūkstančiuose derybų.

– Kaip apibrėžiate derybas? Ar jos vyksta tik tuomet, kai prie apvalaus stalo sėda dėl įmonės įsigijimo besiderantys verslininkai?

– Iš tiesų, didelė dalis žmonių net nesuvokia, kokią didelę jų gyvenimo dalį sudaro derybos. Dažnai sutinku tokių, kurie teigia, kad derasi tik tada, kai dirba: nuo 8 iki 17 val., nuo pirmadienio iki penktadienio. Didžioji dalis mano pašnekovų apskritai teigia, kad derybų jų darbe nėra. Į tai jiems atsakau: jūs esate absoliučiai neteisūs. Per metus kiekvienas asmuo dalyvauja nuo 8 iki 10 tūkst. derybų.

Paprastai tariant, derybos – tai bendravimas su kitais. Nesvarbu, ar jūs kalbatės su darbo vadovu dėl kito straipsnio temos, ar su vyru dėl šeimos reikalų, ar su vaikais. Derybos – tai bendravimas, kai jūs stengiatės ką nors kuo nors įtikinti. Nesvarbu, kurioje srityje – politinėje, verslo, socialinėje – tai vyksta.

2020 09 24 06:16
Spausdinti