Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


INTERNETINĖ PREKYBA
Į „Pigu“ investuoja „Mid Europa“, jungsis su Estijos „Hobby Hall Group“
BNS

Į Baltijos šalių elektroninės prekybos grupę „Pigu“ investuoja privataus kapitalo bendrovė „Mid Europa Partners“, kuri sudarė susitarimą su „Pigu“ ir jos akcininke „MCI Group“ (MCI) dėl „Pigu“ sujungimo su Estijos „Hobby Hall Group“ (HHG).

Pagrindiniu jungtinės įmonių grupės akcininku taps „Mid Europa“, akcininkais liks MCI, „Pigu“ bei HHG steigėjai, kurie išsaugos reikšmingus jungtinės grupės akcijų paketus, pranešė „Pigu“.

Tikimasi, kad sandoris, kurį turės patvirtinti atitinkamų šalių Konkurencijos tarybos, bus baigtas šių metų antrą ketvirtį.

„Mid Europa“ partneris Kerimas Turkmenas pabrėžė, kad bendrovė toliau ieškos investicijų e. prekybos srityje Vidurio ir Rytų Europos regione.

„Jungtinė įmonių grupė ir toliau spartins investicijas į inovacijas ir klientų patirtį. Mes tikime, kad „Pigu“ ir HHG junginys žymės naują e. komercijos plėtros etapą Baltijos regione“, – pranešime sakė K. Turkmenas.

„Pigu“ įkūrėjas ir vadovas Dainius Liulys, kuris liks vadovauti jungtinei įmonei, sako, jog sujungta „Pigu“ ir HHG taps e. prekybos regiono lydere.

„Mes suburiame dvi nepaprastai talentingas komandas ir tikimės, kad pasitelkę bendrą patirtį, techninę infrastruktūrą, taip pat puikiai vienas kitą papildantį prekių asortimentą, dar labiau pagerinsime pirkėjų patirtį apsiperkant internetu“, – pranešime sakė D. Liulys.

Grupė apjungs kone kelis milijonus registruotų klientų keturiose šalyse – „Pigu.lt“ Lietuvoje, „Kaup24.ee“ ir „Hansapost.ee“ Estijoje, „220.lv“ ir „Xnet.lv“ Latvijoje bei „Hobbyhall.fi“ Suomijoje.

„Pigu“ su Lenkijos „Morele“ susijungė 2018-ųjų pabaigoje, kontrolinį šios grupės akcijų paketą valdė investicijų fondas „MCI. PrivateVentures“. Pastarasis į „Pigu“ buvo investavęs 2015 metais, į „Morele“ – 2011 metais.

„Pigu“ 2019–2020 finansiniais metais, kurie prasideda balandį ir baigiasi kitų metų kovą, patyrė 241 tūkst. eurų konsoliduoto grynojo nuostolio – bemaž penkis kartus mažiau nei ankstesniais metais (1,146 mln. eurų), jos pajamos išaugo 10,5 proc., iki 112,389 mln. eurų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 03 31 12:17
Spausdinti