Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VIRUSO PREVENCIJA
Gaminti dezinfekcinį skystį ketvirtadienį bus leista 11 įmonių
BNS
Pixabay
Dezinfekcinis skystis.

Leidimas gaminti dezinfekcinį skystį suteiktas vienai įmonei, o ketvirtadienį bus duotas dar dešimčiai bendrovių, ketvirtadienį pranešė Vyriausybė.

Šis klausimas sprendžiamas, siekiant užtikrinti apsisaugojimą nuo koronaviruso plitimo. 

„Pagal biurokratinę tvarką, norint gaminti dezinfekcinį skysti, leidimą išsiimti įmonei iki gamybos trukdavo keturi mėnesiai. Dabar – dvi dienos. Pirmadienį buvo duotos visos formulės to skysčio gamybai, dėl leidimų gavimo kreipėsi 11 įmonių, taip pat ir didesni, ir mažesni gamintojai. Buvome informuoti Vyriausybėje, kad leidimai iki vakaro bus išduoti“, –  žurnalistams sakė Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

Tai patvirtino ir Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Anot jo, dabar nuo pačių įmonių priklausys, kada į parduotuves ši priemonė atkeliaus. Jis teigė, kad ministerija pirks 100 tonų skysčio – įsigijimai planuojami kitą savaitę, jei ateinantį antradienį lėšų skyrimui iš rezervo ir pačiam sprendimui pritars Vyriausybė.

Pasak A. Verygos, gydymo įstaigoms dezinfekcinių priemonių netrūksta, tuo metu švietimo, kultūros įstaigoms rekomenduojama pačioms įsigyti skysčio rinkoje, kai jo bus pateikta papildomai. Ministerijos perkamos priemonės, anot A. Verygos, atsidurs valstybės rezerve ir bus duodamos, jei reikės, gydymo įstaigoms.  

„Kai tik gausime pinigus, bus pradėtas įsigijimas ir jis iš esmės turėtų būti įvykdytas kitą savaitę“, – sakė A. Veryga.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 05 12:36
Spausdinti