Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KRIZĖ
G. Skaistė: 9 proc. PVM labiausiai nukentėjusiems sektoriams galiotų pusantrų metų
BNS
Unsplash

Svarstoma nauja lengvata – 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas labiausiai nuo pandemijos nukentėjusiam verslui – maitinimo, sporto, kino, kultūros sektoriams – galiotų pusantrų metų ir reikštų paramą verslui, o ne vartotojams, sako finansų ministrė Gintarė Skaistė.  

„Tos iniciatyvos terminuotos, siūloma, kad jos galėtų būtų pusantrų metų – nuo šių metų liepos iki 2022 metų pabaigos“, – antradienį Seime pranešė ministrė. 

„Netikėtina, kad sumažės kainos vartotojams, bet kaip parama labiausiai nukentėjusiam sektoriui  atsigauti ir grįžti į tvarų kelią“, – pridūrė ji. 

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį svarstys siūlymą įvesti 9 proc. PVM maitinimo, sporto, kino, kultūros įstaigoms bei atlikėjams.  

Komiteto vadovo Mykolo Majausko teigimu, dėl PVM lengvatos vien maitinimo įmonėms biudžetas  netektų apie 75 mln. eurų, o sporto ir kultūros sektoriui – dar 25,7 mln. eurų.  

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 03 30 15:39
Spausdinti