Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


EUROPOS VADOVŲ TARYBA
ES atsitvers „CO2 siena“ nuo nesąžiningos konkurencijos
BNS
Unsplash
Tarša.

Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Charles'as Michelis pareiškė, jog Europos Sąjunga atsitvers „CO2 siena“, kad apsisaugotų nuo konkurencijos užsienio gamintojų, nesilaikančių aukštų aplinkosaugos standartų.

„Mes neleisime, kad produkcija, gaminama nepaisant aukštų aplinkosaugos standartų, galėtų nesąžiningai konkuruoti su europine, taip kenkiant ir visai planetai“, – sakė jis, antradienį pasisakydamas Briuselio ekonomikos forume.

„Esame pasirengę patobulinti anglies dioksido emisijos reguliavimo mechanizmą – prekybos taršos emisijų leidimais sistemą, kad užtikrintume vienodas sąlygas konkuruoti. Jei užsienio įmonės nori patekti į mūsų rinką, mes tikimės, kad jos supranta, jog sąlygos joms bus tokios pat kaip Europos įmonėms“, – tęsė jis.

Ch. Michelis priminė, jog liepos mėnesį vykusiame ES viršūnių susitikime Bendrijos vadovai patvirtino atsigavimo po COVID-19 pandemijos planą, kuriuo taip siekiama užtikrinti Europos strateginę autonomiją, ES biudžeto didžiąją dalį pirmąkart orientuojant į kovą su nepageidautinais klimato pokyčiais.

Jis priminė, kad ši ES strategija turi du pagrindinius ramsčius – „Žaliąjį kursą“ ir „Skaitmeninę darbotvarkę“, kuriais siekiama stiprinti Europos nepriklausomumą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 09 09:24
Spausdinti