Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


REITINGAS
Didžiausių Vidurio ir Rytų Europos įmonių sąraše – 22 Lietuvos bendrovės
BNS
Fotobankas

Vienos didžiausių pasaulyje prekinio kredito draudimo ir rizikos valdymo bendrovės „Coface“ sudarytame 2019 metų Vidurio ir Rytų Europos 500 didžiausių įmonių reitinge Lietuvos ir Latvijos įmonių padaugėjo, Estijos – sumažėjo

Lietuvos įmonių sąraše padaugėjo nuo 19 iki 22. Latvijos įmonių skaičius padidėjo nuo 7 iki 8, Estijos – sumenko nuo 11 iki šešių, teigiama „Coface“ pranešime.

Naujajame reitinge tarp lietuviškų įmonių į aukščiausią vietą išsiveržė „Vilniaus prekyba“, sąraše pakilusi iš 21 į 16 poziciją ir aplenkusi daugelį metų pirmavusią bendrovę „Orlen Lietuva“, kritusią iš 18  į 22 vietą. Baltijos šalyse „Vilniaus prekyba“ yra vienintelė bendrovė, patekusi tarp dvidešimties didžiausių įmonių Vidurio ir Rytų Europos regione.

Iš reitingo iškrito kelios žinomos bendrovės – „Kesko Senukai“, „Vičiūnų grupė“, Spectator“ ir ESO, tačiau į jį pateko naujokės „Avia Solutions Group“, „Agrorodeo“ ir „Linas Agro“. Į sąrašą taip pat pateko ženkliai pozicijas sustiprinusios „Circle K Lietuva“ bei „Norfos mažmena“.

„Lietuvos įmonės užtikrintai stiprino savo pozicijas didžiausių Vidurio ir Rytų Europos įmonių sąraše, iš 22-jų net 14 įmonių pozicijos kilo – tai rodo, kad lietuviškos bendrovės sėkmingai augina verslą ir vis tvirčiau konkuruoja Europoje“, – pranešime sakė „Coface Baltics“ generalinis direktorius Mantvydas Štareika.

„Tačiau turime įvertinti, kad šis reitingas dar neatspindi pandemijos poveikio, todėl kitų metų TOP 500 sąraše galime pamatyti dar didesnių pokyčių“, – pridūrė jis.

Iš viso sąraše Lenkijos bendrovių yra 163, Čekijos – 78, Vengrijos – 73, Rumunijos – 58,  Slovakijos – 35,  Lietuvos – 22, Bulgarijos – 18, Slovėnijos – 18, Kroatijos – 13, Serbijos – 8, Latvijos – 8, Estijos  –  6.  

500 didžiausių įmonių Vidurio ir Rytų Europos regione bendrosios pajamos pernai augo 5,5 proc. iki 740 mlrd. eurų. 373 įmonių (74,6 proc.) apyvarta augo, o 127 (25,4 proc.) bendrovių išliko tokia pati arba krito.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 19 13:38
Spausdinti