Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


ORO LINIJOS
„Air Baltic“ atleidžia daugiau nei penktadalį darbuotojų
BNS
Pixabay
Lėktuvas.

Skrydžius dėl koronoviruso pandemijos atšaukianti Latvijos oro bendrovė „Air Baltic“ ketvirtadienį popiet pranešė atleisianti dar 100 darbuotojų.

Anksčiau „Air Baltic“, dėl šios priežasties jau atšaukusi 580 reisų, pranešė atleidžianti 250 darbuotojų – daugiausia lėktuvų įgulų narių.

„Air Baltic“ tinklalapyje nurodyta, jog bendrovė turi 1,6 tūkst. darbuotojų. „Deja, šiuo metu mes negalime toliau dirbti kaip įprasta – turime atšaukti skrydžius, mažinti orlaivių naudojimą, stebėdami staigų ir netikėtą skrydžių rezervavimo paklausos mažėjimą. Tačiau esame tikri, kad padėtis normalizuosis. (...) Šiuo metu esame priversti imtis šių veiksmų, kad situacijai pagerėjus galėtume grąžinti žmones į darbą ir grįžti prie savo augimo“, – „Air Baltic“ pranešime cituojamas jos vadovas Martinas Gaussas.

Latvijos susisiekimo ministras Talis Linkaitis pareiškė neįžvelgiąs reikalo suteikti „Air Baltic“ valstybinę finansinę paramą.

„Nepaisant priverstinai atšaukiamų skrydžių ir poreikio laikinai sumažinti darbuotojų skaičių, nacionalinė oro linijų bendrovė „Air Baltic“ užima tvirtas pozicijas oro susisiekimo rinkoje – jai nereikia finansinės paramos iš valstybės“, – pareiškė Latvijos ministras.

Kita vertus, T. Linkaitis pripažino, jog dėl koronavirusio epidemijos „Air Baltic“, kaip ir visos oro susisiekimo bendrovės, neabejotinai patirs nuostolių, tačiau Latvijos oro vežėja yra gana stipri, pajėgi šiuos sunkumus įveikti.

„Air Baltic“ aptarnauja daugiau kaip 70 oro linijų iš Rygos, Vilniaus ir Talino. Bendrovės lėktuvų parką dabar sudaro 38 orlaiviai: 22 „Airbus 220-300“, keturi „Boeing-737“, 12 „Bombardier Q400 Next Gen“

Valstybė valdo 80,05 proc. „Air Baltic“ akcijų, o likusios priklauso Danijos investuotojo Larso Thueseno įmonei „Aircraft Leasing 1“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 12 17:31
Spausdinti