Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


„Affidea Lietuva“ plečia klinikų tinklą: atidarytos modernios klinikos Šiauliuose ir Panevėžyje
Alfa.lt
Rinat Tarzumanov

Sveikatos priežiūros paslaugas teikianti įmonių grupė „Affidea Lietuva“, kuriai priklauso ir medicinos centrų tinklas „Endemik“, atidarė naujas klinikas Panevėžyje ir Šiauliuose.

Jose pacientams bus teikiamos teritorinių ligonių kasų kompensuojamos paslaugos, taip pat privačia tvarka atliekamos gydytojų specialistų konsultacijos, tyrimai bei skiepai. Investicijos į paslaugų plėtrą Šiaurės Lietuvoje siekia 6 mln. eurų.

Rinat Tarzumanov

Naujai įsteigtos klinikos didins asmens sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą bei gerins jų kokybę. Klinikos, kuriose veiks ir „Endemik“ medicinos centrai, Panevėžio ir Šiaulių miestuose pasižymi itin plačiu atliekamų medicininių paslaugų spektru: nuo šeimos medicinos gydytojų specialistų iki skiepų, laboratorinių bei diagnostinių tyrimų.

Tiek „Affidea klinika“ Šiauliuose, tiek Panevėžyje pacientams bus teikiamos teritorinių ligonių kasų kompensuojamas magnetinio rezonanso ir kompiuterinės tomografijos paslaugos bei šeimos gydytojų konsultacijos. Pastarojoje klinikoje teritorinių ligonių kasų kompensuojamų paslaugų sąrašą dar papildė ir rentgeno bei mamografijos tyrimai.

Foto galerija.: new_000238207_0

Modernios klinikos pasižymės ir išskirtine medikų komanda bei itin plačiu, aukščiausios kokybės medicininių paslaugų spektru, kuris apima šeimos medicinos gydytojus, ortopedus-traumatologus, radiologus, echoskopuotojus, hematologus, dermatovenerologus, neurologus, chirurgus, akušerius-ginekologus, endokrinologus, alergologus, LOR gydytojus, reumatologus bei kineziterapeutus.

Apie privačios medicinos privalumus kalbėjomės su įmonių grupės „Affidea Lietuva“ vadovu Vitalijumi Orlovu.

– Kodėl nusprendėte plėstis į Šiaulius ir Panevėžį?

– Šiuose miestuose dirbame jau seniai, todėl turėjome vis daugiau pacientų. Mes dirbame dėl pacientų, kad jiems būtų suteikiamos kokybiškos paslaugos. Pacientai išsakė savo poreikius, reikėjo vis daugiau paslaugų, todėl, kad galėtume patenkinti pacientų lūkesčius atlikti daugiau paslaugų vienoje vietoje, nusprendėme plėstis. Įkūrėme daugiaprofilius sveikatos priežiūros centrus ir padidinome paslaugų prieinamumą pacientams, o tai ypač svarbu COVID-19 laikotarpiu.

– Ar gyventojai turi pakankamai informacijos, kad privačiose gydymo įstaigose paslaugos jiems taip pat kompensuojamos?

– Remiantis mūsų vykdomomis kokybės apklausomis, mūsų pacientams neaiškumų nekyla. Dirbame turėdami sutartį su ligonių kasa ir teikiame valstybės kompensuojamas paslaugas, tačiau pagal LR galiojančius teisės aktus kaip ir kitos privačios ir viešos įstaigos teikiame ir mokamas paslaugas.

Viena iš valstybinės sveikatos sistemos ydų – eilės laukti tyrimų, specialistų konsultacijų. Kodėl privačiose įstaigose eilių nėra?

– Esame tarptautinė organizacija, todėl daug dėmesio skiriame procesams tobulinti. Mes atsižvelgiame į pacientų norus. Dirbame su naujausiomis technologijomis, kurios leidžia sutaupyti laiko. Gydytojai ir slaugytojos mėgsta savo darbą ir supranta jo svarbą. Taip pat sukuriame visas sąlygas konsultuotis ir gauti tyrimų atsakymus nuotoliniu būdu, todėl galime pasirūpinti daugiau pacientų.

Skiepai nuo COVID-19 kelia daug aistrų. Nors yra skeptikų, daug žmonių suprato skiepų naudą. Ar padaugėjo besiskiepijančių nuo kitų infekcinių ligų – gripo, erkinio encefalito ir pan.?

– Mūsų pacientai supranta vakcinų naudą, todėl nuo kitų ligų skiepijimas iš esmės nepasikeitė. Žmonės nuolat domisi ne tik gydymu, bet ir ligų prevencija, kuri leidžia išvengti ligų. Pacientai pasitiki mūsų gydytojais, o gydytojai teikia įrodymais pagrįstos medicinos duomenis, kurie leidžia įvertinti ir pasirinkti profilaktinės medicinos teikiamas priemones.

Gyventojai, ypač vyrai, vengia lankytis pas gydytojus, ypač profilaktiškai. Ar Jūsų klinikos veikia proaktyviai kviesdamos gyventojus tikrintis profilaktiškai? Kokios programos taikomos?

– Tikrai veikia. Teikiame įvairias ištyrimo programas. Mūsų klinikos dalyvauja valstybinėse profilaktikos programose, pavyzdžiui, prostatos vėžio tyrimų ir kitose programose. Moterys tikrinasi pagal gimdos kaklelio vėžio ankstyvosios diagnostikos ir krūtų onkologinių susirgimų prevencijos programas. Taip pat siūlome grupinius ir individualius sveikatos patikrinimus, nes valstybės finansuojamos programos apima tik tam tikras grupes pacientų, todėl, kylant žmonių sąmoningumui, darbuotojų sveikata vis labiau rūpinasi darbdaviai. Taip pat Lietuvoje populiarėja privatus papildomas sveikatos draudimas, todėl dirbame ir su tuo.

BEKOMENTARU:

BEREKLAMOS:

2021 11 26 16:53
Spausdinti