Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KONCERNAS
„Achemos grupės“ vadovo poste K. Braziulį keičia N. Jasinavičius
BNS
Fotobankas

„Achemos grupės“ vadovo poste K. Braziulį keičia N. Jasinavičius (papildytas)

papildyta nuo 3-ios pastraipos 

Vieno didžiausių šalyje koncerno „Achemos grupė“ generalinio  direktoriaus poste kelis mėnesius dirbusį Kastytį Braziulį keičia Nerius Jasinavičius. 

Pasak grupės, valdyba atšaukė K. Baziulį ir nuo gruodžio 1 dienos paskyrė N. Jasinavičių, kuris nuo 2018 metų dirbo koncerno valdyboje. Koncernas pranešime nenurodė vadovybės pasikeitimo priežasčių. 

K. Braziulis birželio pabaigoje pakeitė mažiau nei metus vadovavusį Giedrių Jakubauską – šis taip pat buvo atšauktas iš pareigų, o priežasčių grupė nenurodė.  Nuo 2011 metų, kai mirė buvęs pagrindinis „Achemos grupės“ akcininkas ir vadovas Bronislovas Lubys, N. Jasinavičius yra jau vienuoliktas koncerno generalinis direktorius. 

„Achemos grupei“ ilgesnį ar trumpesnį laiką yra vadovavę Arūnas Laurinavičius, Valdemaras Vareika, Romualdas Žadeika, Rimvydas Vaštakas, Kasparas Jurgelionis, Linas Sabaliauskas, Audrius Bendaravičius, Mindaugas Deksnys. 

Dėl kai kurių iš jų paskyrimo buvo ginčijamasi teismuose, o K. Jurgelionis laikinuoju „Achemos grupės“ vadovu 2015-ųjų birželį išbuvo vos kelias valandas.

„Achemos grupė“ valdo bendroves Lietuvoje ir užsienyje – Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 27 11:39
Spausdinti