Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PREKYBA
A. Lukašenka: jei Rusija nesiliaus „brokuoti“ mūsų maisto, išeisime į Kinijos rinką
BNS
Scanpix
A. Lukašenka ir X. Jinpingas.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pagrasino baltarusiškų maisto produktų eksportą perorientuoti iš Rusijos į Kiniją, jei Rusijos veterinarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“ nesiliaus „brokuoti“ baltarusiško maisto.

„Mes eksportuojame ne tik į Rusiją, bet jau daug – į Europos Sąjungą, o dar daugiau – į Kiniją. Todėl Dankvertui („Rosselchoznadzor“ vadovui) vertėtų pasakyti, kad liautųsi brokuoti (baltarusišką produkciją – red.), nes mes tiesiog išeisime į Kinijos rinką“, – susitikime su Rusijos Archangelsko srities gubernatoriumi kalbėjo A. Lukašenka.

„Rosselchoznadzor“ pastaraisiais metais daug kartų nustatinėjo baltarusiškų maisto produktų importo apribojimus, tokius sprendimus paaiškindamas jų kokybės ir saugumo atitikimu Rusijoje galiojantiems standartams.

Baltarusijos vicepremjeras Vladimiras Dvornikas neseniai paskelbė, jog maždaug 60-ies šalies maisto pramonės įmonių produkcijos tiekimas į Rusiją apribotas, iš apie 20-ies – uždraustas.

Žemės ūkio ir maisto ministerijos duomenimis, pernai 78 proc. šalies maisto produktų eksporto teko Rusijai.

Visas Baltarusijos žemės ūkio produkcijos ir maisto produktų eksportas 2019-aisiais padidėjo 4,5 proc. iki 5,5 mlrd. JAV dolerių. Vien tik pieno produktų eksportas išaugo 15,5 proc. iki 2,4 mlrd. dolerių, tuo tarpu mėsos ir jos produktų – sumenko 5,7 proc. iki 784 mln. dolerių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 21 16:58
Spausdinti