Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


PERSONALO VADYBA
A. JCM Van Vlietas: „Talentingas jaunimas tikrai nelauks kitų metų, kad galėtų tobulėti“
Gytis Kapsevičius
Asmeninis archyvas
Aadas JCM Van Vlietas.

Į darbo rinką vis gausiau įsiliejančių Y ir Z kartų vien atlyginimas nebemotyvuoja. Didžiulę patirtį žmogiškųjų išteklių srityje turintis vadybos ekspertas Aadas JCM Van Vlietas papasakojo IQ apžvalgininkui Gyčiui Kapsevičiui, kokia galėtų būti ateinančio dešimtmečio personalo vadyba.

– Per praėjusį dešimtmetį įtvirtinta nemažai darbo organizavimo naujovių: išpopuliarėjo atviros erdvės biurai, darbas lanksčiu grafiku ir nuotoliniu būdu, trumpų projektų ekonomika (gig economy), vaizdo konferencijos ir daugybė kitų. Kurios iš jų gali sunykti, o kas lydės mus ir kitame dešimtmetyje?

– Džiugu, kad gyvename laikais, kai vis geriau suprantame žmones, savo smegenis, elgseną, kaip veikia kultūra ir kokią įtaką daro lyderystė. Tai smarkiai pasikeitė nuo 1977 m., kai pradėjau karjerą. Naujos įžvalgos mus pasieks vis greičiau. Bendrovės ir darbuotojai gali ir turi tuo pasinaudoti.

Žinoma, skaitmeninimas ir dirbtinis intelektas (DI) sparčiai keičia mūsų darbo, bendravimo, tobulinimosi ir vadovavimo būdus. Ši karuselė suksis vis sparčiau.

2020 04 09 06:40
Spausdinti