Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


PRAMONĖ
18 mln. eurų vertės „Intersurgical“ gamykla Visagine pradėjo bandomąją gamybą
BNS

Iki šiol tik Pabradėje veikusi tarptautinė medicinos priemonių gamintoja „Intersurgical“ baigė naujos kvėpavimo slaugos priemonių gamyklos Visagine statybą. Į projektą įmonė investavo apie 18 mln. eurų, joje įdarbinta maždaug 200 žmonių.  

„Intersurgical“ vadovas Sigitas Žvirblis sako, jog šiuo metu gamykla testuojama, o statybos pabaigą galutinai numatoma įforminti kitų metų pradžioje. Be to. pasak S. Žvirblio, jau galvojama ir apie tolesnę plėtrą Visagine. 

„Gruodžio mėnesį pirmas gamybos linijas jau testuojame ir dalis darbuotojų, kurie važinėjo apmokymams iš Visagino Pabradę, jau dirba, o po Naujųjų metų visi jau lieka Visagine ir pilnai atidarom gamyklą. Šiuo metu vyksta bandomieji užsakymai“, – BNS sakė S. Žvirblis. 

Jo teigimu, per trejus-ketverius metus įsisavinus naujus pajėgumus, bus sprendžiama, kiek dar plėstis, nes įmonės valdomame sklype yra vietos dar vienai gamyklai. Dabartinės įmonės plotas siekia virš 16 tūkst. kv. metrų. 

Pasak „Intersurgical“ vadovo, Pabradėje ir Visagine per trejus pastaruosius metus investuota virš 80 mln. eurų. Kiek numatoma investuoti ateityje, jis teigė kol kas negalintis pasakyti.   

S. Žvirblis pasakojo, kad visi apie 200 įmonės darbuotojų yra iš Visagino ir Ignalinos rajono: „Ateityje ir būsime orientuoti į tą regioną, dar Zarasai prisidės.“

Prezidentas Gitanas Nausėda, sausį dalyvavęs simbolinėje naujos gamyklos kapsulės įkasimo ceremonijoje, sakė neabejojantis, kad būsima įmonė kitokiam gyvenimui prikels ir Visaginą, kaip tai padarė Pabradėje, kur dirba apie 2,3 tūkst. žmonių. Anot jo, Visaginas yra išskirtinis miestas, atsidūręs kryžkelėje uždarius atominę elektrinę. 

„Intersurgical“, pasak jos vadovo, kaip ir kitos įmonės, šiemet patyrė nemažų iššūkių, susijusių su pandemija. 

„Mes kiekvieną dieną turime iššūkių – nesame tie, kurie nuo visko esame apsaugoti. Pas mus vyksta tie procesai, ir tų infekuotų darbuotojų yra, jie izoliuojami, tai apsunkina mūsų procesus, bet turim saugotis ir žiūrėti į ateitį daug šviesiau, manau, netrukus galėsime ramiau dirbti“, – BNS sakė S. Žvirblis.  

Jo teigimu, 2020 metai įmonei yra geresni nei 2019-ieji, jos gamybos apimtys dėl pandemijos ir kitų veiksnių augo daugiau nei 10 proc.: „Koks bus pelningumas – kol kas negaliu kalbėti, dar anksti, bet jis turėtų būti tikrai ne blogesnis nei 2019 metais“.   

2019 metais įmonė uždirbo 1,545 mln. eurų grynojo pelno – beveik 2,5 karto mažiau nei užpernai, ir gavo 119,31 mln. eurų pajamų – 7,9 proc. daugiau.

„Intersurgical“ gamina produkciją, skirtą kvėpavimo takų priežiūrai, anestezijai, reanimacijai, deguonies terapijai. Apie 99 proc. jos eksportuojama į daugiau kaip 100 pasaulio šalių – Europos Sąjungą, JAV, Japoniją, Aziją, Afriką ir kitur.

„Intersurgical“ turi antrinę įmonę Rusijoje ir atstovybę Lenkijoje. 100 proc. jos akcijų valdo Lichtenšteine registruota bendrovė „Intersurgical“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 31 07:35
Spausdinti