Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 8 d.


Spektaklio strategija

V. Putinas nori ir geba imtis veiksmų užsienyje ir tėvynėje iš to gauna dividendų

Pastaruoju metu Dmitrijus Kiseliovas, savaitinę TV laidą „Vesti Nedeli“ vedantis pagrindinis Rusijos propagandininkas, daug kalbėjo apie pergalę. Laidos žiūrovams jis teigė, kad Sirijoje paskelbtos paliaubos – „neabejotinai Rusijos pergalė“, kuri tapo įmanoma pastarajai ir JAV, dviem įtakingoms valstybėms, prisiėmus bendrą atsakomybę už pasaulį ištikusią rimčiausią krizę. Amerikiečius „dirbti su mumis ir pamiršti savo išskirtinumą“ įtikino ir diplomatiniai Maskvos žingsniai, ir pademonstruota karinė galia: bombų tikslumas, pilotų profesionalumas ir raketų, „kurios, lyg tarp kitko, gali nešti branduolinius užtaisus“, nuotolis.

Larisai Kirilovai, pensininkei iš Kursko, jo žodžiai skambėjo kaip muzika. Taip, moters pensija nebekyla, nors maistas gerokai pabrango. Taip, jos dukra neteko darbo. Bet Rusija – vėl galinga valstybė. „Žinoma, kad sunku, tačiau mus supa priešai ir mes ištversime šią krizę“, – ryžtingai tvirtino ji.

Kovo 13-ąją, žingsniuodamas palei Hmeimimo bazėje, Latakijoje, rusų karinių oro pajėgų operacijų Sirijoje centre, išrikiuotus lėktuvus, D. Kiseliovas džiaugėsi „gėrio pergale prieš blogį“ ir šlovino tai atnešusią Rusijos ugnies galią bei nuovokumą. „Rusijos lėktuvai gražūs ir puikūs <…>. Mūsų smūgiai tikslesni ir efektyvesni nei JAV. Mes greičiau susitariame su nuosaikiąja opozicija ir sparčiau pristatome humanitarinę pagalbą. Amerikiečiai dar tik pradeda įsivažiuoti, o mes jau draugaujame, maitiname ir gydome.“ Aiškiau negalėjo būti, fone tetrūko transparanto su užrašu „Misija įvykdyta“.

2016 04 12 13:34
Spausdinti