Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


PASAULIS 2022. JAV
Netvarka JAV pasienyje
Alexandra Suich Bass
Į kitą pusę.

Pasienis toliau kurstys politines aistras

Politikoje maža nuspėjamų dalykų, bet kas dvejus metus vykstančiose „rudens peštynėse“, dar žinomose kaip lapkričio rinkimai, daug dėmesio bus skirta pietinei JAV sienai. Matę, kaip 2016 m. rinkimuose Donaldas Trumpas sulaukė sėkmės nelegalią imigraciją pavertęs politika, respublikonai planuoja tai pakartoti. Iš jų būtinai išgirsite kalbų apie prezidento Joe Bideno „atviros sienos politiką“. Respublikoniškos valstijos, įskaitant Arizoną ir Teksasą, turbūt taip pat stos į naujus teisinius mūšius su federaline vyriausybe dėl pasienio programų ir tvarkos įgyvendinimo.

Atmetus politines kalbas, J. Bideno administracija bene labiausiai nustebino tuo, kad toliau taiko dalį bekompromisių D. Trumpo imigracijos politikos punktų – savo valia arba ne. Antai J. Bideno administracija bandė visam laikui panaikinti D. Trumpo „Migrantų apsaugos protokolų“ (MPP) programą, pagal kurią reikalaujama, kad bylos nagrinėjimo imigracijos teisme imigrantai lauktų Meksikoje ir dažnai vargingomis sąlygomis. Tačiau dėl teisinių ginčų J. Bidenui nepavyko anuliuoti MPP, nors kampanijoje žadėjo. Kova teismuose dėl MPP anuliavimo veikiausiai tęsis ir 2022 m.

Nesiliaus ir teisinis ginčas dėl prieštaringai vertinamo D. Trumpo laikų visuomenės sveikatos įsakymo dėl 42 antraštinės dalies, kurį tebetaiko J. Bideno administracija, kad galėtų be svarstymo apgręžti daug sieną pasiekusių imigrantų.

2022 01 18 14:00
Spausdinti