Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


NAKTINIŲ KLUBŲ ATEITIS
Laikykitės atstumo
The Economist
Twenty20
Seni geri laikai.

Jau prieš COVID-19 pandemiją naktiniams klubams buvo sunku. O dabar tenka kovoti dėl išgyvenimo.

Įprastais laikais retas sėkmingai įveikia apsaugos darbuotojų barjerą ir patenka į technomuzikos naktinį klubą „Berghain“ Rytų Berlyne. Bet rugsėjį įstaiga plačiai atvėrė duris – visi buvo laukiami ne pasišokti, bet apžiūrėti 115 Berlyno menininkų darbų. Organizatoriai pasistengė atkurti grėsmingą klubo atmosferą: su lipdukais ant lankytojų telefonų kamerų, autentiškai susiraukusiais iš priverstinių atostogų atšauktais apsaugos darbuotojais, be jokios informacijos apie meno kūrinius lankytojams.

Įstaiga turėjo paprastą motyvą. Kadangi tai – naktinis klubas, įvedus priemones, skirtas COVID-19 plitimui riboti, jį teko uždaryti. Tačiau galerijos formatas leido atsidaryti (nors lapkritį vėl teko užverti duris). Šis klubas – ne vienintelis, išradingai bandantis sudurti galus per pandemiją. Vienas Berlyno fetišo klubų „KitKatClub“ nuomoja lauko teritoriją COVID-19 tyrimus atliekančiai bendrovei.

Kaip ir restoranams, kino teatrams ir viešbučiams, naktiniams klubams pandemija neišvengiamai pridaro žalos. Juk virusui SARS-Cov-2, sukeliančiam COVID-19, nieko daugiau nereikia, kaip prastai vėdinamų patalpų, o susigrūdusių ir tankiai kvėpuojančių žmonių masė – tokia įprasta šokių aikštelėje – labai palanki terpė plisti.

2021 02 27 19:12
Spausdinti