Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


ŠEIMOS VERSLAS
Turtingos šeimos: „Huawei“, Murdochai... „OnlyFans“?
Matthew Sweetas
Scanpix

Į televizijos ekranus grįžta serialas „Paveldėjimas“, bet kai kurios tikros giminės niaujasi aršiau nei filmuose. Matthew Sweetas praveria namų duris.

Tai – karalius Lyras. Ivanas Rūstusis. Tai – į ekraną perkeltas Ruperto Murdocho ir jo vaikų valdybos susirinkimų kabinetas. Teigiama, kad medžioklės sezoną ir drauge psichoterapijos kursą primenantis Jesse’io Armstrongo serialas „Paveldėjimas“ remiasi visais trimis išvardytais personažais. Tačiau pagrindinis veikėjas, giminės patriarchas Loganas Rojus (vaidina jau žilstelėjęs Brianas Coxas), ko gero, garsesnis ir ne toks kraugeriškas kaip šie asmenys. Jo vaikai pabaisomis irgi dar netapo, nors juos skaldo intrigos ir vienija bendras žvilgsnis į ateitį, kur šeimos portreto centre yra tėvo karstas. Jie mielai perimtų iš jo teisę balsuoti, bet iškabinti akių ranka nepakiltų.

Jei nori, kad būtų naujas serialo sezonas, su tragedijomis ne pakeliui. J. Armstrongas atsispyrė pagundai nužudyti karalių pirmajame sezone, todėl Rojai jau trečius metus rezga intrigas slegiami rūpesčių, kuriuos palengvintų tik šimtaprocentinis paveldėjimo mokestis. Galbūt būtent taip ir turėtų baigtis šis serialas, o vykdomąjį įsakymą galėtų pasirašyti pats Bernie Sandersas.

Jei tai skamba absurdiškai, prisiminkime visą tą farsą, vykstantį daugelyje tikrų panašiai turtingų giminių. Pavyzdžiui, kai pašlijo identiškų dvynių aludarių Mikkelio Borgo Bjergsø ir Jeppe’s Jarnito Bjergsø santykiai, Jeppe išsikėlė iš Kopenhagos į Brukliną ir ėmė virti alų „Evil Twin“ („Blogasis brolis“). 2020 m. Davido Barclay, kuris tuo metu su broliu Fredericku valdė dienraštį „The Telegraph“, sūnūs šeimai priklausiusio viešbučio „Ritz“ oranžerijoje įrengė blakę, tikėdamiesi pričiupti dėdę rengiant sąmokslą. (Jie slapta įrašė tūkstančius pokalbių, nes manė, kad tai „būtina ir pagrįsta“.)

2021 11 24 12:18
Spausdinti