Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


LAIKO SKAIČIAVIMAS
Proga pakeliauti laiku
Matthew Sweetas
Scanpix

Ne tais metais įvyko ne tik 2020-ųjų Europos futbolo čempionatas. Matthew Sweetas aiškina, kodėl kalendoriuje datų žymėtis neverta.

Beveik visose laiko mašinose įrengiamas metų matuoklis. Kai Herberto G. Wellso keliautoją laiku apsupa būrys apgailėtinų vaisiaėdžių, kurie ima kvailai klausinėti, ar šis per audrą nusileidęs iš Saulės, pagrindinis knygos personažas išsyk supranta, kad 802701-ieji žmonijai bus apgailėtini.

Kadangi šio veikėjo laiko mašinoje tarp kvarcinių prietaisų ir nikelinių vairalazdžių pūpso ir apskrita skalė, atvykus į ateitį jam visai nereikia ieškoti tos dienos laikraščio arba, kaip nutiko komiško mokslinės fantastikos filmo „Karštas kubilas – laiko mašina“ (2010 m.) personažui, klausinėti: „Atleiskite, panele, kokia Maiklo Džeksono odos spalva?“

Spėju, kad dėl COVID-19 retas keliautojas laiku norės apsilankyti 2021-uosiuose. Bet jeigu jie vis dėlto vaikšto tarp mūsų (žinoma, laikydamiesi saugaus dviejų metrų atstumo), svečiams greičiausiai kyla įtarimų, kad kažkas pažeidė priežastingumo pusiausvyrą. Ypač jei tie keliautojai laiku domisi sporto renginiais.

2021 07 27 12:02
Spausdinti