Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


PASAULIO LEDO RITULIO ČEMPIONATAS
Ledo ritulio federacija pirmadienį gali spręsti dėl čempionato perkėlimo iš Baltarusijos
BNS
Twenty20

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) pirmadienį gali priimti sprendimą dėl čempionato perkėlimo iš Baltarusijos, kurio reikalauja šalies opozicija, šeštadienį pranešė naujienų portalas „Watson“.

Remdamasis Šveicarijos ledo ritulio ekspertu Klausu Zauggu leidinys nurodė, kad IIHF taryba šį klausimą svarstys per sausio 18 dieną paskirtą susitikimą.

K. Zauggo žiniomis, čempionatas galėtų būti perkeltas į Latviją, Daniją ar Slovakiją.

Anksčiau šią savaitę IIHF prezidentas Rene Faselis Minske susitiko su Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka, kuriam pasiskundė, jog federacija patiria spaudimą dėl tebesitęsiančių neramumų Baltarusijoje.

A. Lukašenka savo ruožtu pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi rengti pasaulio ledo ritulio čempionatą nedalyvaujant Latvijai, patikindamas, kad „jis bus geriausias per istoriją“. Baltarusijos prezidentas taip pat pažadėjo pasirūpinti visų užsienio sirgalių saugumu.

Šiemetinis ledo ritulio pasaulio čempionatas gegužės ir birželio mėnesiais turi vykti Baltarusijoje ir Latvijoje. Tačiau Baltarusiją iki šiol krečia masiniai protestai ir politiniai neramumai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 17 13:32
Spausdinti